Bağcılar'da Vatandaşlara Dev Kazandan Aşure İkram Edildi

Bağcılar Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği aşure ikramı, Muharrem ayı çerçevesinde gerçekleştirilmeye devam ediyor. Bağcılar Meydanda kazanda kaynatılan aşure, ilçe sakinlerine sıcak sıcak ikram edildi. Toplamda 10 bin kap aşure Bağcılarlı vatandaşlara dağıtıldı.

Bağcılar'da Vatandaşlara Dev Kazandan Aşure İkram Edildi
Bağcılar Belediyesi tarafından her muharrem ayında gerçekleştirilen aşure ikramı bu yıl da devam etti. Muharrem Ayı’nın 10’uncu gününde dev kazanda pişirilen aşure vatandaşlara kazandan ikram edildi. Tabaklarda ayrıca sunulan fındık, nar, kayısı, incir ve kuru üzüm isteğe göre aşurelerin üzerine eklendi.

"Muharrem ayı Ramazan’dan sonraki en kutlu aydır"

Kazandan aşure dağıtan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Bugün 10 Muharrem, inancımıza göre Ramazan’dan sonraki en kutlu aylardan bir tanesi. Muharrem ayında tutulan oruç, Ramazan orucundan sonraki en kutlu oruçtur. Bizim birlik ve beraberliğimizin bir arada bulunmamızın en büyük paydaşıdır. Aşure programında birlikteyiz. Bu vesile ile muharremin ülkemize, İslam alemine barış, huzur ve kardeşlik getirmesine temenni ediyorum. Küçüklüğümüzden beri komşular birbirlerine aşure yapıp ikram ederler, komşuluğun güzelliğini yaşarlardı. Bundan dolayı da tüm hemşehrilerimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Programa tesadüfen denk geldiğini belirten Meliha Kabakçı, "İlk defa yiyorum ben burada aşure. 31 yıldır İstanbul’da yaşıyorum. Tesadüfen yoldan geçerken denk geldim. Aşureyi de beğendim, ben de evde yapıyorum. Aşurenin içinde 15-20 çeşit malzeme oluyor. Fındık, üzüm, ceviz hatta memleketten getirdim ben cevizimi. Nar gibi çeşitli meyveleri de aldım aşureye ekleyeceğim. Aşureyi de yapıp komşularıma dağıtacağım" dedi.

Kazanda kaynatılan aşure sıcak sıcak vatandaşlara dağıtıldı. Toplam 10 bin kap aşure Muharrem ayının 10’uncu gününde ikram edildi.
Kaynak: İHA