Bağcılar'da 172 Daireli Site, Kentsel Dönüşümle Yenileniyor

Bağcılar’da 172 daireli Pınarkent Sitesi Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında yeniden inşa edilmek üzere düzenlenen törenle yıkıldı. 338 daire ile yeniden yapılacak olan site hakkında bilgi veren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı.

Bağcılar Belediyesi, Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile ilçeyi dönüştürmeye devam ediyor.

Bağcılar Belediyesi Kentsel Dönüşümde ilçe sakinlerinin tamamen mutabakatını alarak gerçekleştirdiği projede yeniden yapılmak üzere Pınarkent Sitesi’ndeki 172 dairelik 6 blokun yıkımını törenle gerçekleştirdi. Yeni proje ile toplam 338 daire, 338 araçlık otopark ve 5 bin metrekarelik yeşil alan inşa edilecek. Daire sahiplerinin de katıldığı yıkım töreninde Bağcılar Belediye Başkanı Kentsel Dönüşüm’ün önemine vurgu yaptı.

Pınarkent Sitesi’ndeki binalar iman gücüyle ayakta duruyor”

22 mahallede kentsel dönüşüm çalışmaları yürüttüklerini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bugün 22 mahallemizin tamamında kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Altyapı noktasında bir sıkıntımız da yok. Gerek belediyemizin bina testlerinden gerekse belediyemizde proje üretilmesine kadar sizlere her konuda destek vermeye devam ediyoruz. Yeter ki sizler bizlere müracaat edin, bu dönüşüm içerisinde olduğunuzu beyan edin. Bağcılar’da geçmişteki çarpık yapılaşmanın bugün ne durumda olduğunu hep birlikte izliyoruz. İşte Pınarkent Sitesi’nde de baktığınızda binalar iman gücüyle ayakta durur halde” ifadelerini kullandı.

“Site sakinleri dönüşümden memnun”

Pınarkent Sitesi sakinlerinden Zekiye Tatlısu, “16 yıldır oturuyordum, çok memnundum ancak daha da güzel olacak binalarımız. Hayırlısı ile istediğimiz gibi olacak. Komşularımıza da tekrar kavuşacağız. Duygulandım fakat daha yeni anılarımız da olacak. İnşallah komşularımıza tekrar döneriz. Belediyemize de teşekkür ediyorum” dedi.

Diğer sakin Senem Keskin ise, “15 yıldır oturuyordum burada. Tabiî ki burada güzel anılarımız vardı. Yeniden yapılacak evlerimiz ve daha da güzel anılarımız yine olacak. En geç 18 ay içerisinde de yeni dairelerimize kavuşacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 172 daireli Pınarkent Sitesi’nin yıkımına başlandı.
Kaynak: İHA