Akçapınar, Derbent Ve Urganlı'da Aşure Bereketi

Turgutlu Belediyesi tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla Akçapınar, Derbent ve Urganlı mahallelerinde aşure hayrında bulunuldu. Yaklaşık 3 bin kişilik aşure dualar eşliğinde dağıtılırken, aşure bereketinin yıl boyu sürmesi temenni edildi.

Akçapınar, Derbent Ve Urganlı'da Aşure Bereketi
Her 3 mahalledeki aşure hayrına Turgutlu Belediye Başkan Yardımcıları İskender Tunç ve Hakan Sezer, Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinasyon Şube Müdürü İbrahim Kutar, İşletme ve İştirakler Müdürü Feray Kahyaoğlu, Muhtarlık İşleri Müdürü Aydın Lenger, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aylin Askingil katıldı.

Derbent Mahalle Muhtarı Ruhi Baştürk tarafından karşılanan Başkan Yardımcıları ve daire müdürleri, mahalle kahvehanesindeki vatandaşlarla selamlaştı. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in Alaşehir ve Salihli’deki şehit cenazelerine katılımlarından dolayı aşure dağıtımlarına gelemediğini, ancak selamlarını getirdiklerini söyleyen Başkan Yardımcıları Tunç ve Sezer, yaklaşık bin kişilik aşureyi kısa sürede dağıtarak ağızları tatlandırdı. İkramlarından dolayı Turgutlu Belediyesi’ne teşekkür eden Derbent Mahallesi sakinleri, aşure hayrının Allah katında kabulünü diledi.

Akçapınarlılardan belediyeye teşekkür

Aşure ikramının bir diğer noktası Akçapınar Mahallesi oldu. Mahalle girişindeki vatandaşlarla selamlaşan Başkan Yardımcıları İskender Tunç ve Hakan Sezer’i mahalle muhtarı Hamza Çalık karşıladı. Kase kase dağıtımın yanı sıra evlerden gönderilen tencerelerin de geri çevrilmediği aşure dağıtımında, yaklaşık 500 vatandaşın ağzı tatlandırıldı. Akçapınar Mahalle Muhtarı Hamza Çalık ve mahalle sakinleri de ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, Turgutlu Belediyesi’nce yapılan aşure hayrının hayırlara vesile olmasını diledi.

Urganlıların da ağızları tatlandı

Salı gününün son aşure dağıtım noktası ise Urganlı Mahallesi oldu. Mahalle Muhtarı Tarık Kayabaş tarafından karşılanan belediye heyeti, Çarşı Camii önünde bir araya geldi. Mahalle kahvehanesinde vatandaşlarla selamlaşılarak, cami cemaati ve mahallelilere aşure ikramı yapıldı. Yaklaşık bin 500 kişilik aşure Urganlıların da ağızlarını tatlandırdı. Muharrem ayı dolayısıyla yapılan aşure hayrının hayırlara vesile olmasını dileyen muhtar Tarık Kayabaş, Turgutlu Belediyesi’ne teşekkür etti.

Aşure dağıtımlarının, 12 Ekim Çarşamba günü saat 13.00’de Çepnidere ve Çepnibektaş Mahallesinde, 13 Ekim Perşembe günü saat 13.00’de Hacıisalar ve Çatalköprü Mahallesinde, 14 Ekim Cuma günü saat 14.00’de Musalar Yeniköy ve Sarıbey Mahalleleri ile devam edeceği öğrenildi.
Kaynak: İHA