10 Muharrem Anması

Odunpazarı Belediyesi tarafından Alevi vatandaşlar için kutsal olan Muharrem ayı nedeniyle 10 Muharrem Yas-ı Matem anması düzenledi.

10 Muharrem Anması
Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, başkan yardımcıları, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

10 Muharrem Yas-ı Matem etkinliği iki bölümde gerçekleşti. Etkinliğin ilk bölümünde şefliğini Kenan Pekgöz’ün yaptığı koro Bugün Matem günü Geldi, Ateş-i Aşkına, Başım Açık Yalı Ayak Yürüttün, Medet Ya Ali, Kerbela adlı deyiş, mersiye ve semahları seslendirdi. Koronun söylediği semahlara Genç Canlar Semah Ekibi eşlik etti.

Birbirinden özel eserler

Gerçekleştirilen etkinlikte solist Burcu Karataş sözleri Aşık Cem Malkoç’a ait Hüseyinim’e adlı mersiyeyi seslendirdi. Solist Murat Akar sözleri Derviş Kemal ve Feyzullah Çınar’a ait Kerbela’da Uçan Dertli Turnalar adlı mersiyeyi seslendirirken, solist Ali Baran Akbaba sözleri Kemal Eroğlu’na ait Aradım Derdimin Dermanı Yoktur adlı deyişi söyledi.

Solist Aydın Ünal etkinlikte sözleri Dertli Divani’ye ait İnsanı Kamilden Ayırma Bizi adlı deyişi seslendirirken, solist Mehmet Koçak ise sözleri kendisine ait Erenler Serdarı İmam Hüseyin aldı eseri söyledi.



Etkinliğin ikinci bölümünde sanatçı Nilüfer Sarıtaş sahneye çıktı. Sarıtaş, Alevi deyiş, mersiye ve türkülerini seslendirdi. Etkinlik koro ve Nilüfer Sarıtaş’ın sözleri Pir Sultan Abdal’a ait olan “Gelin Canlar Bir Olalım” deyişini söylemesiyle sona erdi. Etkinlik sonunda Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, etkinliğe katılan Nilifer Sarıtaş, programı hazırlayan ve yöneten Kenan Pekgöz ve Genç Canlar Semah Ekibi’ni temsilen Mustafa Kutlu’ya teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Birlik olmak lazım

Başkan Kurt, çiçek takdiminin ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Acınızı paylaştık, mateminizi matemimiz bildik. Biraz önce sevgili Nülifer Sarıtaş ’Allah zamane yezitlerinden korusun’ dedi.

14 asırdır kin, nefret, insanlık düşmanı bitmiyor. Dün Ankara’da, evvelki gün Sivas’ta, ondan önce Yozgat’ta ve her gün her yerde sürüyor. Dikkatli, uyanık olmak ve birlik olmak gerekiyor. Bu işin üstesinden gelmek lazım gelir. Aydınlık bir Türkiye ellerimizde, kadere boyun eğmemek, bu yazıyı değiştirmek lazımdır. Elbette başımızın üstüne, ancak direnerek bu kaderi değiştirebiliriz. Türkiye’nin bugün yaşadığı bu kötü günleri hep birlikte çözebiliriz. Ben laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşayacağına inanıyorum. Umudumu hiç kesmedim, bugün de bu tabloyu görünce biraz daha umutlandım. Ağzınıza, emeğinize sağlık, teşekkür ediyorum. Odunpazarı Belediyesi olarak bu günü unutturmamak için elimizden geleni yapmak istiyoruz.”
Kaynak: İHA