Türk Eğitim Derneği Kayseri Şubesi 50. Yılını Kutladı

Vali Süleyman Kamçı, Türk Eğitim Derneği (TED) Kayseri şubesinin kuruluşunun 50’nci yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene katılarak, yapımı tamamlanan ilkokul binasının açılışı yaptı ve yeni spor salonunun da temelini attı.

Türk Eğitim Derneği Kayseri Şubesi 50. Yılını Kutladı
Kayseri TED Kolejinde düzenlenen törene, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Türkiye çapındaki 31 TED Koleji’nin müdür veya temsilcileri, davetli ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılışında konuşan Vali Kamçı, çağın gerektirdiği bilgilerle birlikte, milli ve manevi değerlerimizin genç nesillerimize öğretilmesi; bilgili olduğu kadar duyarlı insanlar yetiştirilmesinde en önemli aracın eğitim olduğunu ifade ederek, sözlerine söyle devam etti:

“Bu bakımdan kamu ve özel eğitim kurumlarımız, gelecek nesillerimizin yetiştirilmesi için faaliyet göstermekte, eğitim hizmetleri için önemli yatırımlar yapılmaktadır. Ülkemizin en eski ve köklü kurumlarından biri diyebileceğimiz Türk Eğitim Derneği’de 1928 yılından günümüze eğitim alanında önemli çalışmalar yürütmektedir. İlimizde, 1966 yılından bugüne okullarıyla hizmet veren TED Koleji, 50 yılda 3 bini aşkın mezun vermiş, yetiştirdiği değerlerle toplumumuza büyük katkılar sağlamıştır.”

Kayseri Büyükşehir başkanı Mustafa Çelik yaptığı konuşmada, TED Koleji’nin Kayseri’deki eğitim açısından önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, "Kentin yöneticileri olarak eğitime her zaman destek verdik ve bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Türkiye’nin aydınlık geleceğinin, eğitilmiş insanlarla gerçekleşeceğine inanıyoruz" dedi.

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise 89 yıl önce bize verilmiş olan emanetin, bir vasiyet olduğu bilincinde olduklarını vurgulayarak, atalarımıza, şehitlerimize, vatanımıza, bayrağımıza olan borcumuzun iyi bir nesilden geçtiğini ve bu nesli yaratmanın hepimizin borcu olduğunu bilincinde olduklarını ifade etti.

Törende, konuşmaların ardından yeni spor salonunun temeli, Vali Süleyman Kamçı ve protokol üyelerinin butona basmalarıyla atıldı. Yeni tesislerin yapımında ve eğitime kazandırılmasında emeği geçenlere plaketleri verildi.

Vali Kamçı ve protokol üyeleri, daha sonra yapımı tamamlanan ilkokul binasının açılış kurdelasını öğrencilerle birlikte kestiler.
Kaynak: İHA