Turgutlu Belediyesi'nden 3 Bin Kişilik Aşure Hayrı

Turgutlu Belediyesi tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla Pazartesi Pazarı ve eski belediye binası önünde halka aşure ikramında bulunuldu. Yaklaşık 3 bin kişilik aşureyi kendi elleriyle vatandaşlara ikram eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Şehit acılarıyla sınandığımız bugünlerin aydınlık yarınlara ulaşması en büyük dileğimizdir. Bu vesileyle mübarek Muharrem Ayı aşure hayrımızın Yüce Allah katında kabulünü diliyor, bir hayır duası eksik etmeyen hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Turgutlu Belediyesi'nden 3 Bin Kişilik Aşure Hayrı
Turgutlu Belediyesi tarafından hafta boyu sürecek olan aşure dağıtımı eski belediye binası ve Pazartesi Pazaryeri’nden başladı.

İşletme ve İştirakler Müdürlüğü Aşevi ve Hayır Merkezi’nce hazırlanan yaklaşık bin 500 kişilik aşure, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin tarafından bizzat vatandaşlara ikram edildi. Aşure dağıtımına Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Sezer ve İskender Tunç, Belediye Meclis Üyeleri Hayriye Hızal Kaygısız, Yaşar Çetinkaya, İlteriş Yağcıoğlu, Gürbüz Açar, İşletme ve İştirakler Müdürü Feray Kahyaoğlu, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aylin Askingil, OSB Müdür Yardımcısı Doğan Şekerci de katıldı.

Başkan Şirin, yoğun kalabalığın olduğu alanda vatandaşlara kase içerisinde aşure ikram ederken, vatandaşlar da aşure hayırlarından dolayı kendilerine teşekkür etti. Kısa süre içerisinde yaklaşık bin 500 kase aşure dağıtımı yapıldı.

Pazartesi Pazarı’nda Aşure Bereketi

Aşure dağıtımının bir diğer adresi Pazartesi Pazaryeri oldu. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, İşletme ve İştirakler Müdürü Feray Kahyaoğlu ile birlikte bin 500 kişilik aşureyi vatandaşlara ikram etti. Turgutlu Manavlar ve Sebzeciler Odası Başkanı Necati Gürkıvrak’ın da eşlik ettiği aşure ikramında, Muharrem Ayı bereketini Turgutlulu vatandaşlarla paylaşmak istediklerini belirten Başkan Şirin, “Muharrem Ayı dolayısıyla bugün başlatmış olduğumuz aşure ikramlarımızı Allah nasip ederse geleneksel hale getireceğiz. Şehit acılarıyla sınandığımız bu mübarek ayın maneviyatıyla, hayrımızın Allah katında kabulünü diliyorum. Dileğimiz odur ki Cenab-ı Allah dua kapılarını Muharrem Ayı’nda açık bırakır ve bu mübarek ay ülkemizin ve milletimizin sıkıntılarının sona erdiği, aşurenin yapılış ve dağıtılış amacına ulaşıldığı bir ay olur” dedi.

Manavlar ve Sebzeciler Odası Başkanı Necati Gürkıvrak da aşure ikramlarından dolayı Başkan Şirin ve ekibini tebrik ederek, hayırlarının Allah katında kabulünü diledi.

Turgutlu Belediyesi’nin aşure dağıtımlarının 11 Ekim Salı günü saat 13.00’de Derbent, Akçapınar ve Urganlı Mahallesinde, 12 Ekim Çarşamba günü saat 13.00’de Çepnidere ve Çepnibektaş Mahallesinde, 13 Ekim Perşembe günü saat 13.00’de Hacıisalar ve Çatalköprü Mahallesinde, 14 Ekim Cuma günü saat 14.00’de Musalar Yeniköy ve Sarıbey Mahalleleri ile devam edeceği öğrenildi.
Kaynak: İHA