'Torbalı Zeytini Markalaşacak'

TTO Başkanı Olgun: 'Zeytin kolonyası ile tüm Türkiye’ye ismimizi duyurduk, şimdi fuarlara katılıp ilçenin zeytinini en iyi şekilde tanıtacağız. Torbalı zeytini markalaşacak'

Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, ilçede yetişen zeytinin ve bundan elde edilen zeytinyağının markalaşması için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Olgun, bir restoranda düzenlediği toplantıda, zeytinyağı üreticileriyle neler yapılabileceklerine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Torbalı zeytininin, marka değeri yüksek Ayvalık zeytininden farksız olduğunu savunan Olgun, 'Eğer üreticimiz ve sıkım tesisleri, kaliteyi ön plana çıkartırsa Türkiye’de 1 numara oluruz.' dedi.

Torbalı'daki üretim potansiyeline ilişkin de Olgun, ilçe genelinde 80 bin dönüm alan üzerinde 2 milyon zeytin ağacı ve bin 200 üreticinin bulunduğunu, yılda 50 bin ton zeytin, 10 bin ton da zeytinyağı elde edildiğini kaydetti.

- 'Torbalı zeytini markalaşacak'

Olgun, zeytinde bu yılın 'var yılı' olduğunu, sezon öncesinde üreticilerin zeytinyağının tanıtımı için birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, 'Rekabet ederek, didişerek, birbirinizle fiyat farkları ile vurmaya çalışarak bir yere varamazsınız. Birleşerek, bir araya gelerek, aynı masanın etrafında toplanarak sorunlarınızı çözüp kazancınızı arttırabilirsiniz. Üreticilerimiz ve zeytinyağı fabrikalarımız bilinçlendirerek daha iyi bir üretime girmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda zeytin kolonyası ile tüm Türkiye’ye ismimizi duyurduk, şimdi fuarlara katılıp ilçenin zeytinini en iyi şekilde tanıtacağız. Torbalı zeytini markalaşacak.' değerlendirmesinde bulundu.

Olgun, ticaret odası olarak, üreticilere öncülük edeceklerini söyledi.

Kaynak: AA