TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Köylü Açıklaması

'Devlet idaresinde gruplaşma gibi, cemaatleşme gibi şeyler olmaz. Sen iyi insan yetiştiriyorsan, iyi şeyler öğretiyorsan, devlette onlara yer verilir, görev verilir. Eğer bu işin içine cemaat yapısı olarak girilirse bu tehlikelidir. Her zaman için tehlikelidir. Huzursuzluk yaratır'

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, 'Devlet idaresinde gruplaşma gibi, cemaatleşme gibi şeyler olmaz. Sen iyi insan yetiştiriyorsan, iyi şeyler öğretiyorsan devlette onlara yer verilir, görev verilir. Eğer bu işin içine cemaat yapısı olarak girilirse, bu tehlikelidir. Her zaman için tehlikelidir. Huzursuzluk yaratır.' dedi.

Köylü, Kastamonu Şerife Bacı Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, cemaatlerin şeffaf olması gerektiğini, şeffaf olmayan cemaatlerden ilerleyen zamanlarda sorun çıkarabileceğini belirterek, en son yaşanan olaylarda bunlara yakından şahit olduklarını ifade etti.

Tüm cemaatlerin böyle işlere kalkışacağını düşünmediğini anlatan Köylü, şunları söyledi:

'Ancak onlar da bir yerlere yuvalanabilirler. Bazıları mezhep şeklinde de çeşitli işlere gruplaşmaya gidebilirler. Bunlar devlette kabul edilebilir şeyler değil. Devlet idaresinde gruplaşmaya izin veremeyiz. Kime inanırsan inan, kimin peşinden gidersen git, ama devlette bir grup kurmaya, bir yuvalanmaya devletin izin vermemesi gerek. Yoksa cemaatlere karşı falan çıkmıyorum. Beni ilgilendirmez. Kime inanırsa inansın. Devlet idaresinde gruplaşma gibi, cemaatleşme gibi şeyler olmaz. Sen iyi insan yetiştiriyorsan, iyi şeyler öğretiyorsan devlette onlara yer verilir, görev verilir. Eğer bu işin içine cemaat yapısı olarak girilirse, bu tehlikelidir. Her zaman için tehlikelidir. Huzursuzluk yaratır.'

Yaşanan bazı olumsuzluklar nedeniyle cemaatlerin devlet içerisinde yapılanmasına karşı olduğunu ifade eden Köylü, cemaatlerin ekonomik güçlerini kazandığı durumlarda siyaseti etkilemek için çeşitli davranışlar içine girebileceklerini kaydetti.

Seçim zamanı olduğunda cemaatin devreye girdiğinin de görüldüğünü aktaran Köylü, 'Bu tür cemaatlerde bazen insanlar kendi hür iradesini kullanamayabilirler. Bu yapı ticaretten istifade eder. Ekonomik bir güç olur ve gittikçe güçlenirler. Cemaat içerisinden bir kişi önemli bir görevdeyse, yine önemli görevlere cemaat içerisinden başkalarını almaya çalışır.' diye konuştu.

Kaynak: AA