Tarihi Müzeye Büyük İlgi

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 Mayıs 2016 tarihinde açılarak Kayseri’ye armağan edilen Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi büyük ilgi görmeye devam ediyor. Müzeyi açılışından bugüne kadar ziyaret edenlerin sayısı 40 bini aştı.

Tarihi Müzeye Büyük İlgi
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, fiziki imkanları yetersiz ve depreme dayanıksız hale gelen ve Taş Mektep olarak da bilinen tarihi Kayseri Lisesi binasının yerine Anadolu Lisesi standartlarında okul binası yaptırdı ve tarihi binayı aslına uygun şekilde restore ettirerek Türkiye’nin önemli müzelerinden birisi haline getirdi. Açılışından bu yana geçen beş aylık sürede 40 bini aşkın kişinin gezdiği müze büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Zaman zaman Kayseri’ye gelen siyasiler ve bürokratlarla Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi’ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik son olarak Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt ile müzeyi gezmişti. Yalçın Kurt müzeyi çok beğendiğini belirtmişti.

Tüm yönleriyle Kurtuluş Savaşı’nı, Anadolu’nun milli mücadeleye katkısını ve milli mücadele kahramanlarını anlatan müzede Sakarya Harbi’nde şehit düşen Kayseri Lisesi son sınıf öğrencileri için de ayrı bir platform yer alıyor. Müzede Kayseri Lisesi’nin asırlık eğitim tarihini ortaya koyan bölümler ve yetiştirdiği Cumhurbaşkanlarımız Abdullah Gül ve Turgut Özal’ın öğrencilik hallerini yansıtan balmumu heykellerinin yer aldığı örnek sınıf da bulunuyor.

Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi, geçmişi geleceğe taşıma anlamında önemli bir hizmet olarak görülüyor ve bu yönüyle de takdir topluyor. Tarihi Kentler Birliği’nin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda da Müftü Evi Restorasyon projesiyle birlikte Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi ödül layık görüldü.

Kaynak: İHA