Sekmen Açıklaması 'Su Borcu Yapılandırmasında Son Gün 31 Ekim'

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun kapsamında yürüttüğü su borçlarının yapılandırılmasında son günün 31 Ekim olarak belirlendi.

Sekmen Açıklaması 'Su Borcu Yapılandırmasında Son Gün 31 Ekim'
Bu kanunun yürürlüğe girmesi ile su abonelerine kaçırılmaması gereken pek çok imkân sağlandığını ve bunlardan en önemlisinin, borçlu abonelere getirilen ve borçların yeniden yapılandırılmasına imkân veren düzenlemenin olduğunu belirten Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “ESKİ’ye müracaat eden vatandaşlarımız borçlarını yeniden yapılandırarak, yapılandırmış olduğu borcunu ister peşin, isterse taksitler halinde ödeyebilecekler. Yapılandırmaya müracaat edilmesi ve taksitlerin düzenli ödenmesi halinde herhangi bir haciz işlemi ile karşılaşılmayacaktır” dedi.

Yapılandırmadan yararlanılması halinde, varsa hesaplanan gecikme cezası ve zamların yerine, ilgili dönemlerde geçerli olan TEFE/TÜFE/ÜFE aylık değişim oranlarının uygulanacağını belirten Başkan Sekmen, “Vatandaşlarımız, bu şekilde hesaplanan su borcunu peşin ödeyebilecekleri gibi ikişer aylık dönemler itibariyle 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitte de ödeyebilirler” diye konuştu.

Su borcu olan vatandaşların yararlanacağı yeniden yapılandırmanın 31 Ekim 2016 Pazartesi gününe kadar devam edeceğini hatırlatan Sekmen, “Vatandaşlarımızın, borçlarını 6736 sayılı Kanundan yararlanarak yeniden yapılandırmaları için ESKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Daire Başkanlığı’na müracaat etmeleri yeterli olacaktır. Birikmiş borçların yapılandırılmasına yönelik büyük bir imkân sunan ve abone lehine pek çok uygulama getiren söz konusu düzenlemeden faydalanılması vatandaşlarımızın menfaatine olacaktır” şeklinde konuştu.

Bu arada, 6736 sayılı yasa kapsamında yeniden yapılandırılan borçlar kanununun getirdiği bu imkânlardan yararlanmak için son başvuru süresi 31 Ekim 2016 tarihi mesai saati bitiminde sona erecek.
Kaynak: İHA