Kağıthane Belediyesi'nden Suriyeli Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

Kağıthane Belediyesi, Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan bin 200 Suriyeli çocuğa kırtasiye yardımında bulundu.

Kağıthane Belediyesi, sosyal anlamda yaptığı yardım çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda yapılan çalışmada Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ailelerin çocukları da unutulmadı. İlçe genelinde eğitim gören bin 200 Suriyeli öğrenciye içlerinde her türlü kırtasiye malzemesi bulunan okul çantaları verildi.

Geçtiğimiz günlerde Kağıthane Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen törenle 8 bin öğrenciye destekte bulunan Kağıthane Belediyesi, savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve burada yaşamını devam ettiren Suriyeli çocukları da unutmayarak onlara da destekte bulundu. İçi birçok okul malzemesi ile dolu olan çantaları gören çocuklar oldukça sevindi. Kağıthane’de Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu ve Hasdal İlköğretim Okulunda eğitim gören öğrenciler yapılan yardımdan dolayı Kağıthane Belediyesi’ne teşekkür etti.

Programa katılan Belediye Başkanı Fazlı Kılıç,15 Temmuz darbesinin gerçekleşmesi halinde sadece Türkiye’nin değil, tüm mazlum coğrafyaların da etkileneceğini belirterek; ‘’Eğer milletimiz dik bir duruş sergilemeseydi bugün burada bu çocuklarımızın yüzü gülmeyecekti. Türkiye, eski Türkiye değil. Ortadoğu’ya, Orta Asya’ya, Afrika’ya yardım elini uzatan, yüzleri güldüren yeni bir Türkiye var. Dünya 5’ten büyüktür diyen bir Türkiye var. Ambulans koltuğunda yüzü kanlar içinde etrafı izleyen Ümran’ı, onun yüzündeki küskün ifadeyi hatırlıyorsunuz. Keşke bugün o da aramızda olsaydı’’ dedi.

Kaynak: İHA