İstanbul Üniversitesinden HKÜ'ye Ziyaret

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

İstanbul Üniversitesinden HKÜ'ye Ziyaret
İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ile akademisyen ve idarecilerden oluşan heyet, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ı ziyaret etti. Eğitim alanında geleceğe yönelik yapılabilecek işbirlikleri, ortak adımlar, bilimsel ve teknolojik çalışmalarda ortak yürütülebilecek projeler gibi konularda fikir alış verinde bulundu. HKÜ Rektörü Yılmaz, Rektör Ak’a ve beraberindekilere üniversite kampüsünü gezdirerek, detaylı bilgiler verdi. Kümpüsün akıllı sınıflardan oluştuğunu anlatan Yılmaz, HKÜ’nün her geçen gün daha da büyüyerek geliştiğini anlattı. Fakülte ve yüksekokullarında gezdirilen misafir akademisyenlere, yeni hukuk fakültesi binası, kurmaca mahkeme salonu, stüdyolar, kongre ve kültür merkezi de gösterildi.

“Marka Kentin Marka Üniversitesi”

12 Aralık 2008 tarihinde HKÜ’nün temeli atıldığını ve ilk binalarla beraber 2009-2010 yılında Eğitim-Öğretime başlandığını hatırlatan Rektör Yılmaz, “HKÜ olarak 5 Fakülte 2 Yüksekokul, 1 Meslek Yüksekokulu toplamda 24 bölümümüz var. 2015 yılında ilk mezunlarımızı verdik. Türkiye’nin hemen her ilinden ve 22 farklı ülkeden öğrenciler, üniversitemizi tercih etti. Bu bize bir bölge üniversitesi olmanın ötesinde uluslararası bir üniversite olma yolunda olduğumuzu göstermektedir. Hasan Kalyoncu Üniversitesi fiziki ve beşeri altyapısını tamamlayan, stratejik hedeflerini belirleyen, marka kentin marka üniversitesi olarak yayın, AR-GE çalışmaları ve patent üretmeye başlayan ve çalışmalarını devamlı arttıran bir üniversite olarak yoluna devam edecektir” dedi.

Gerçekleşen görüşmede, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör AK, HKÜ’yü çok beğendiğini, modern ve çağdaş temellere dayalı, kendine özgü ve son derece özel bir mimariye sahip bir yapısının olduğunu vurgulayarak, "Gaziantep çok güzel ve gelişmiş bir şehir, Hasana Kalyoncu Üniversitesi ise bu şehre yakışır bir üniversite ve çok güzel bir atmosferi var. Rektör Tamer Yılmaz üniversite ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Ayrıca kampüse bizlere gezdirdi. Biz hem üniversitenin yapısını hem de kampüsünü çok beğendik. İlerleyen günlerde her iki üniversite olarak, ortak çeşitli çalışmalar yürüteceğiz. Böylece her iki üniversite arasında karşılıklı işbirliği çalışmaları ve projeler yürütülecek” diye konuştu.

Gezi sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren her iki Rektör de, ziyaret sonunda birbirlerine karşılıklı hediye ve plaket taktim etti.
Kaynak: İHA