Irak'ta Şiddet Olayları

Bağdat'ın çeşitli noktalarında meydana gelen olaylarda 11 kişi öldü, 24 kişi yaralandı.

Irak'ın başkenti Bağdat'da meydana gelen şiddet olayları ve bombalı saldırılarda 11 kişinin hayatını kaybettiği, 24 kişinin yaralandığı bildirildi.

Üsteğmen Hatim el-Cabiri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağdat'ın kuzeybatısında yer alan Eş-Şu'le semtinde çay ocağı yakınında meydana gelen patlamada 2 kişinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını belirtti.

Cabiri, Başkent'in güneyinde El-Yusufiye nahiyesinde askeri devriye aracını hedef alan bombalı saldırıda ise Sünni 'El-Haşd el-Aşairi' güçlerinden 2 kişinin öldüğünü, 4 kişinin yaralandığını söyledi.

Hüseyniye'de bir halk pazarı yakınında düzenlenen bombalı saldırıda 2 kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı bilgisini veren Cabiri, kentin güneydoğusunda Ez-Za'faraniyye semtindeki bir diğer saldırıda ise 1 kişinin öldüğünü, 4 kişinin yaralandığını ifade etti.

Cabiri, Sadr kentinde de kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce açılan ateş sonucu bir kadının yaşamını yitirdiğini ve üzerlerinde kurşun izlerine rastlanan 3 erkek cesedinin bulunduğunu aktardı.

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadığı kaydedildi.
Kaynak: AA