İl Müftüsü Şahin 'Cami Ve KİTAP' Konulu Konferans Verdi

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kayseri Erciyes Erkek Yurdunda üniversite öğrencilerine, 01-07 Ekim ‘Camiler Haftası’ dolayısıyla ‘Cami ve Kitap’ konulu konferans verildi.

İl Müftüsü Şahin 'Cami Ve KİTAP' Konulu Konferans Verdi
Konferansa, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, KYK Bölge Müdürü Sakin Terzi, İl Müftülüğü Din Hizmetleri Şube Müdürü Sahfet Issı, Yurt Müdürü Cengiz Meran, yurt yetkilileri, İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen din görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program Anayurt Merkez Camii Müezzin Kayyımı Bünyamin Fındıkçı’nın Kur’an tilaveti ile başladı.

Konferansta konuşan İl Müftüsü Güven, “Efendimiz (s.a.v.) gençliğe çok önem vermiştir. Gençleri vali ve ordu komutanı olarak görevlendirdi. Çünkü geleceği inşa edecek olan gençlerdir. Efendimiz yolda olmasına rağmen ilk yaptığı şey bir cami olmuştur. Efendimiz Medine’ye vardığında ilk olarak şu üç şeyi yapmıştır; Birincisi mescid inşasına başlayarak Mescid-i Nebevi’yi yapmıştır. İkincisi Medineli Ensar ile Mekkeli Muhaciri kardeş yapmıştır. Üçüncüsü ise Müslümanlar için bir Pazar kurmuştur. Müslümanlar nereye gittiyse önce oraya bir cami yapmışlardır. Avrupa’ya giden Müslümanlar kendilerine ev almadan önce cami yapmışlardır. Şimdi Avrupa’da 3000’in üzerinde cami vardır. Bir yerin Müslümanlığının göstergesi camilerdir. Camiler medeniyetimizin kurucu unsurudur. Müslümanlar yeni bir yerleşim yeri kurduklarında merkezini cami yapmışlardır. Camiler aynı zamanda kitap okuma ve sohbet yeridir. Cami ve kitap merkezli bir gençlik olmalıdır. Ancak bu şekilde huzur ve barış getirecek bir medeniyetin temeli atılmış olur.” dedi.

Daha sonra İl Müftüsü Güven, üniversite öğrencilerinin sorularını cevaplandırdı. Konferans sonrasında katılımcılara ‘Gençlerle Söyleşi’ isimli kitap hediye edildi.
Kaynak: İHA