İki Mahalle Aliağa'ya Bağlanmak İçin Sandığa Gitti

Bergama Belediyesi'nden hizmet alamadıkları ve Aliağa'nın kendilerine daha yakın olduğu gerekçesiyle mahalle sakinlerinin oy kullandığı seçimde, resmi olmayan sonuçlara göre iki mahallenin Aliağa'ya bağlanmasına 'evet' çıktı.

Bergama'ya bağlı Örlemiş ve Kızıltepe mahalleleri sakinleri, ilçe belediyesinden hizmet alamadıklarını ileri sürerek, Aliağa'ya bağlanmak için sandığa gitti.

Bergama İlçe Seçim Kurulu'nca yapılan oylama sonucunda Örlemişlilerin, 82'si Aliağa'ya bağlanmaya 'hayır', 152'si ise 'evet' oyu verdi. Kızıltepe’de ise mahalle sakinlerinin 44'ü Aliağa'ya bağlanmaya karşı çıkarken 55'i ise mahallelerinin Aliağa ilçesine bağlanmasını istedi.

Bu sonuçların ardından, resmi olmayan sonuçlara göre iki mahalle Aliağa'ya bağlandı.

Örlemiş Mahallesi Muhtarı Mustafa Üresin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bergama Belediyesi'nden hizmet alamadıklarını savundu.

Üresin, mahalle sakinlerinden almayı düşündükleri 'evet' oyu sayısının beklentilerinin altında kaldığını dile getirerek, 'Bergama bize çok uzak. Buradaki insanların hepsi çalışmak ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için Aliağa'ya gidiyor. Talep zaten gençlerimizden geldi. Onlar Aliağa'ya bağlanmayı tercih ediyor.' dedi.

- 'İnşallah Aliağa'ya bağlanırız'

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in kendilerine önem vermediğini aktaran Üresi, 'Muhtarlarla muhatap olmuyor. Bizi alet gibi görüyor. Bergama'dan hiçbir şey alamadık. Yalnız Aziz Kocaoğlu'nun hakkını yiyemeyiz. Ondan gördüğümüz yakınlığı Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'ten göremedik. Kendisine ulaşamıyoruz. Telefonlarımızı açmıyor. Aliağa Belediyesi'ne bir rica ile istediğimiz her şeyi yaptırdık. İnşallah Aliağa'ya bağlanırız. Hayırlı olsun.' dedi.

Kızıltepe Muhtarı Hasan Gök de kendilerine Aliağa ilçesinin daha yakın olduğunu belirterek 'Hizmet alamadığımızdan, Aliağa'ya daha yakın olduğundan buraya bağlanmak istedik. Seçimlerde yatırım yapacağız dediler ama hiçbir şey yapmadılar. Bizi muhtarlar olarak zor durumda bırakıyorlar. Vatandaşlar da bize hiçbir şey yapmıyorsunuz diye sitemde bulunuyorlar. Bu nedenle Aliağa'ya bağlanmak için referanduma gittik.' diye konuştu.

Kaynak: AA