Hatay'da Okul Bahçesindeki Mezarlığın Kaldırılması Talebi

Okulu yaptıran hayırsever Demirbilek: 'Çocuklarımızın korkularına sebebiyet veren ve psikolojik olarak olumsuz yönde etkilendikleri bu metruk mezarlığın köyün mezarlığına taşınmasını istiyoruz'.

Hatay'ın Antakya ilçesindeki Demirbilek İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunan mezarlığın kaldırılması talep edildi.

Okulu yaptıran hayırsever Cemil Demirbilek, Hatay Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, 2001 yılında aynı arazi üzerinde bulunan eski okul binasını yıktırarak yerine 20 derslikli modern bir okul inşa ettirdiğini anlattı.

Demirbilek, okulun inşasına başlandığında, bahçedeki yaklaşık 35-40 yıllık 15 mezarın kaldırılması için yetkililer ile yazışmalar yaptıklarını ancak bugüne kadar cevap alamadıklarını savundu.

Öğrencilerin psikolojilerinin, bu mezarlıktan dolayı olumsuz etkilendiğini belirten Demirbilek, ''Amacımız kimsenin manevi değerlerini rencide etmek değildir. Mahallemizin 25 dönüm mezarlık kompleksi var ve her ailenin kendisine tahsis edilmiş aile mezarlığı bulunmaktadır. Okul bahçemiz ihtiyaca cevap vermemektedir. Okulumuzda, yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımızın daha geniş bir oyun alanı olsun istedik. Çocuklarımızın korkularına sebebiyet veren ve psikolojik olarak olumsuz yönde etkilendikleri bu metruk mezarlığın köyün mezarlığına taşınmasını istiyoruz.'' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA