GÜNCELLEME - Ankara Garı Önündeki Terör Saldırısı

Saldırıda yaşamını yitirenlerin anısına düzenlenen anma programına izinsiz girmeye çalışan 69 kişi gözaltına alındı GÖZALTINA ALINAN KİŞİ SAYISI GÜNCELLENDİ.

Terör örgütü DAEŞ mensubu iki canlı bombanın Ankara Garı önünde gerçekleştirdiği saldırıda yaşamını yitirenlerin anısına düzenlenen anma programına izinsiz girmeye çalışan 69 kişi gözaltına alındı.

'Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi' için yüzlerce kişinin toplandığı Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te DAEŞ mensubu iki canlı bombanın gerçekleştirdiği kanlı terör saldırısında hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi.

Sabahın erken saatlerinde Ankara Garı'na giden yolları kapatan polis, bariyerlerle güvenlik önlemi aldı, alana girenleri tek tek aradı. Trene binmek için gelen yolcular da polis eşliğinde gara girdi.

Programa, Ankara Valiliğinin verdiği izin doğrultusunda, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Saldırının gerçekleştiği meydana izinsiz girmek isteyen gruplara, polis 'dağılmaları' uyarısında bulundu. Polise taş, sopa ve pet şişe atan gruplara, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale edildi. Gar Kavşağı, Güvenpark, Gençlik Parkı, Abdi İpekçi Parkı, Opera Köprüsü ve Hacettepe Üniversitesi civarlarında yapılan müdahalelerde ilk etapta 60 kişi gözaltına alındı.

Yüksel Caddesi'ndeki anma etkinliği sonrası polise saldırıda bulunan gruba da müdahale edildi. Burada gözaltına alınanlarla birlikte toplam sayı 69'a yükseldi.

Ankara genelindeki anma etkinliklerinde, çoğu Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünden olmak üzere bin 700 polis görev yaptı.

Kaynak: AA