Genç Açıklaması 'Diz Çöktüremeyecekler'

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Tarihimiz sayısız başarılarla dolu. Ülkemize diz çöktürmek isteyenler tarihte olduğu gibi bugün de emeline ulaşamayacaklar” dedi.

Genç Açıklaması 'Diz Çöktüremeyecekler'
Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in başkanlığında her hafta başı toplanan müdürler toplantısının konusunu Hakkari Şemdinli de yaşanan terör saldırısı oluşturdu. Samsunlu iki şehidin de olduğu saldırı Başkan Genç, başkan yardımcıları ve müdürler tarafından sert bir şekilde kınandı.

Bir toprağı vatan yapanın şehitlerin kanı olduğunu ifade eden Başkan Genç konuşmasında, “Bir topluluğu millet yapan da, o milletin bekası uğruna canını feda eden insanların olmasıdır. Acımız çok büyük. Ama bu kahramanlarımız olmasaydı, bugün bu topraklarda olamazdık. Vatansız kalan Suriyeliler gibi çoluk çocuk perişan bir şekilde sığınacak bir yer, bir ülke arardık. Şairin dediği gibi; ‘Bayrakları bayrak yapan, üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ ” sözlerine yer verdi.

“Çok yönlü bir saldırı altındayız”

Türkiye üzerine çok yönlü bir saldırı yapıldığına dikkat çeken Başkan Genç, “Hakkari Şemdinli’de ağır terör saldırısına maruz kaldık. 10’u askerimiz olmak üzere 18 insanımız hayatını kaybetti, şehit oldu. Şüphesiz bu PKK saldırısı sadece bir terör saldırısı değil. Özellikle 15 Temmuz darbe ve iç savaş saldırısından sonra, terör görünümlü bütün saldırıların çokuluslu saldırı olduğunun farkında olmamız lazım. Aynı gün DAEŞ’in de Başika askeri üssümüze saldırması tesadüf olmasa gerek. Gerek Şemdinli’deki saldırı gibi gerekse Başika’daki DAEŞ saldırısının da çokuluslu olduğu gün gibi ortada” diye konuştu.

“Tetikçiler iş başında”

Eli silahlı örgütlerin topyekun saldırıya geçtiğini ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Bizi PKK ile, PYD ile, DAEŞ ile vuruyorlar. FETÖ ile alçakça darbe yapmaya kalkıştılar. Görüyoruz ki bütün bu örgütler tetikçi gibi bu ülkeyi karıştırmaya, ele geçirmeye çalışıyorlar. Bütün bu örgütler ülkemizin ve bölgenin jeopolitik hesaplaşmanın tetikçileri olarak kullanılıyor. Bu tehlikenin farkında olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere tüm kurumlarımız gerekli önlemleri alıyor. Terör belasından kurtulacağız” şeklinde konuştu.

“İzin vermedik, vermeyeceğiz”

Ülke üzerinde son yıllarda büyük oyunların olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Geçmişte olduğu gibi Türkiye’yi avuçlarını içine almak isteyenler dört bir koldan saldırıyorlar. Biz bu hainleri Gezi Parkı’nda, 17/25 Aralık’ta, 15 Temmuz’da gördük. Türkiye bu teröristlerin ve onların maşalarına rağmen büyümeye devam ediyor. Asıl mesele tam olarak da budur. Bu ülkenin güçlenmesi birilerinin zayıflaması demek. İşte o yüzden Suriye’de, Musul’da, Başika’da, Hakkari’de, Ankara’da her yerde bize saldırıyorlar. Bugüne kadar bu hainlerin oyunlarını hep başlarına yıktık, bundan sonra da yıkacağız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA