FETÖ'cüler flash belleği ekmek arasına saklamış

Kars'ta FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan sözde sohbet hocası olan N.P. Emniyet'teki ifadesinde, içinde önemli bilgi bulunan flash belleğin bölge sorumlularına götürülürken, ekmek arasına ya da peçeteye sakladıklarını itiraf etti.

FETÖ'cüler flash belleği ekmek arasına saklamış
FETÖ'cüler flash belleği ekmek arasına saklamış
Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanarak gözaltına alınan Kars'taki sözde sohbet hocası N.P., polisteki ifadesinde örgütle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Kars'ın örgüt yapılanmasında Erzurum bölgesine bağlı olduğuna işaret eden N.P. flas bellek ve kartlardaki dokümanların önemli dosyalar içerdiğine dikkati çekti.

Emniyet'teki ifadesinde N.P. şunları söyledi:

'BU ŞİFREYİ SADECE BÖLGE SORUMLUSU AÇABİLİRDİ'

'Emniyet teşkilatıyla ilgili bilgileri emniyet mensupları, kendi sohbet hocalarına bildirir. Sohbet hocası da aldığı bilgileri emniyet imamına iletirdi. Emniyet imamı bu bilgileri yazılı bir ortamda hazırlar ve metin haline getirir. Daha sonra bu bilgileri flash bellek ve SD kartlara yükler. Yükleme yapılan flash bellek ve SD kartlardaki dosyalara müzik ve film görünümü verirdik. Bunlar 'TrueCrypt' sistemiyle şifrelenir. Bu şifreyi sadece bölge sorumlusu açabilirdi. Şifrelenen bu kartlar bölge imamına ulaştırılmak üzere tedbir amacıyla ekmek arasına veya peçeteye sarılarak muhafaza altına alınırdı.

'FLASH BELLEKLERİ PEÇETE VE EKMEĞİN İÇİNE KOYARAK BÖLGE İMAMLARINA GÖTÜRÜRDÜK'

Ben de kartların yakalanmaması ve sıkıntılı bir durum olması durumunda peçeteye kartı koydum. Yolda bir aksaklık olması durumunda o peçeteyle burnumu silip yere atar gibi bırakırken içindeki kartı kırardım. Daha çok önemli bilgiler içeren kartları bu şekilde saklardık, ekmek arasına ya da peçeteye sararak bölge imamına götürürdük. Zaten bu kart ve flash bellek 'TrueCrypt' ile şifrelendiği için sadece bölge imamı açabilirdi. Daha sonra bunlar imha edilirdi.'