Doğaya Destek İçin 7 Bin 261 Kilo Atık Pil Toplandı

Zeytinburnu Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından geleneksel olarak düzenlenen Belediyeler Arası Atık Pil Toplama Kampanyasında geri dönüşüm için 7 bin 261 kilo atık pil topladı.

Doğaya Destek İçin 7 Bin 261 Kilo Atık Pil Toplandı
Zeytinburnu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 01 Kasım 2015- 31 Temmuz 2016 tarihleri arasında yürütülen İstanbul ilçe belediyeleri arası atık pil toplama kampanyasının sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuca göre Zeytinburnu Belediyesi İlçe genelinde 7 bin 261 kilo atık pil ile kişi başı en çok atık pil toplayan belediye oldu.

Kampanya sonucunda ilçe belediye yetkilileri, TAP Derneği tarafından düzenlenen programla; Almanya’nın Hamburg eyaletinde bulunan GRS atık pil toplama şirketi, Hamburg Çevre Koruma Kuruluşu (BUE), Rondenbarg Belediyesi Stadtreinigung (SRHH) atık getirme merkezi, Müllverwertung Borsigstraße (MVB) atık işleme tesisi, Energieberg Georgswerder (SRHH) atık yakma tesisi ile Bremerhaven’de bulunan Redux Recycling GmbH atık pil ayrıştırma ve geri dönüşüm tesislerine teknik gezi gerçekleştirdi.

Almanya’da gerçekleştirilen programda Hamburg Milletvekili ve aynı zamanda Hamburg Çevre Koruma Kuruluşu’nda (BUE) atık yönetiminden sorumlu Güngör Yılmaz’ın atık ve geri dönüşüm sistemi üzerine yaptığı sunumlar izlenerek Türkiye’deki uygulama örnekleriyle karşılaştırıldı.
Kaynak: İHA