Bodrum Tirhadil Cup Yarışları

Dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, bu yıl ilki düzenlenen Tirhandil Cup Yarışları ödül töreni ile sona erdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ve Bodrum Denizciler Derneğinin destekleri ile yapılan ve 2 gün süren yarışlara 22 tekne katıldı.

Genellikle Bodrum'a özgü olarak bilinen ve ilçede yapılan tekne türlerinden biri olan tirhandil yarışlarının tamamlanmasının ardından genel klasmanda ilk 5'e girenlere düzenlenen törenle kupaları verildi.

İçmeler mevkisindeki tersane alanındaki törene, Bodrum Liman Başkanı Attila Beyli, Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Erman Aras, Bodrum Belediye Meclis Üyesi Niyazi Atare, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu da katıldı.

'Bastarda' adlı tekne ile yarışa katılan ekibin birinci olduğu yarışlarda, 'Kalita' ikinci, 'Cocotte' üçüncü, 'Nakuru' dördüncü ve 'Ahenk' teknesi ekibi beşinci oldu. Birincilik kupasını, 'Bastarda' teknesini yapan usta ve aynı teknede yarışmaya katılan Mustafa Cengiz kaldırdı. Yarışın özel ödüllerinde ise en genç yarışmacı ödülüne Nazmi Ege Top, Latin Yelken ödülüne ise 'Aganta' teknesi ekibi layık görüldü.

Kaynak: AA