BEÜ Mühendislerinin 41. Yıl Buluşması

BEÜ’nün temellerini oluşturan akademik kurumlardan biri olan ve 1975 yılında öğretime başlayan Zonguldak Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisinin ilk öğrencileri 8-9 Ekim tarihlerinde Farabi Kampüsünde buluştu.

BEÜ Mühendislerinin 41. Yıl Buluşması
Farklı illerden Zonguldak’a gelen Makine ve Maden Mühendisliği Bölümü mezunları öğrenciliklerinin 41. yılı dolayısıyla “41 Kere Maşallah” adını verdikleri buluşmada keyifli ve duygusal bir hafta sonu tatili geçirdiler.

BEÜ Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğünün destekleri gerçekleştirilen etkinlikte, mezunlar 8 Ekim Cumartesi günü, Farabi Kampüsü öğrenci kantininde bir araya geldiler. Etkinliğin hoş geldiniz toplantısı Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı.

Toplantıda Mezunlarla İletişim Koordinatörü Esra Hacıoğlu, Makine Mühendisliği Bölümü 1979 mezunu M. Seyfeddin Ulucak ve Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ş. Hakan Kutoğlu birer konuşma yaptılar. Toplantı sonunda mezunlar toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Mezunların kampüsteki en önemli durakları öğrenim gördükleri derslikler oldu. Sıralara oturdukların da 41. yıl önceki heyecanlarını yeniden yaşadılar. Derslik ve laboratuvarları gezen mezunlar, kampüste keyifli bir gün geçirdiler. Mezunlara ziyaretlerinin anısına Bülent Ecevit Üniversitesi’nin çeşitli yayınları armağan edildi.

Mezunlar, buluşmanın ikinci günü BEÜ Konukevinde düzenlenen kahvaltıya katıldılar. Rektör vekili Prof. Dr. M. Halûk Güven, Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ş. Hakan Kutoğlu, Genel Sekreter vekili Osman Demir, Makine ve Maden Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri katıldı.

Kahvaltıda mezunlar bol bol sohbet ederek eski günleri özlemle andılar. ZDMMA 1975-1979 Dönemi mezunları için hazırlanan anı saatleri, M. Seyfettin Ulucak tarafından Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Güven ve Prof. Dr. Kutoğlu ile üniversitemizin yöneticilerine armağan edildi.

Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğü anı defterine etkinlikle ilgili duygu ve düşüncelerini yazan mezunlar Farabi Kampüsünden ayrılmadan önce de hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Kaynak: İHA