Akademi Lise'nin İlk Dersini Başkan Karaosmanoğlu Verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Akademi Lise’de yeni eğitim-öğretim döneminin ilk yazarlık okulunda eğitimler başladı.

Akademi Lise'nin İlk Dersini Başkan Karaosmanoğlu Verdi
2016-2017 eğitim öğretim dönemi boyunca, ünlü yazarların eğitim vereceği yazarlık okulunda ilk dersi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu verdi. Akademi Lise Cemil Meriç Konferans Salonu’nda düzenlenen programda Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Ensar Demir hazır bulundu. Gençlere hitap eden Başkan Karaosmanoğlu, “Yazdıklarınızda karamsar olmayın, güzel şeyler yazın. Sizlerin güzel yetişmesi bizim en büyük sevincimiz olacaktır” dedi.

Şiir, hikaye, deneme, biyografi olmak üzere 4 alanda faaliyet gösterecek yazarlık okulunda yaklaşık 100 öğrenci eğitim alacak. Akademi Lise yazarlık okulu öğrencileri, geçtiğimiz eğitim dönemi sonunda yapılan yetenek yarışması ile belirlendi. Konusunda uzman isimler tarafından verilecek yazarlık eğitimlerinde hikaye atölyesinde Güray Süngü, deneme atölyesinde Mehmet Şeker, şiir atölyesinde Ayşe Sevim ve portre atölyesinde Fahri Tuna bulunuyor.

“Bilgili ve donanımlı yetişmenizi arzu ediyoruz”

Akademi Lise yazarlık okulunun ilk dersinde gençlere hitap eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Geleceğimiz sizlersiniz, yarınları sizlere emanet ediyoruz. Sizlerin bedenen ve ruhen, bilgili ve donanımlı güzel insanlar olarak yetişmenizi arzu ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak güzel binalar, yollar, köprüler, barajlar yapıyoruz. Çünkü bunlar olmadan sağlıklı bir şehir hayatı olmaz. Aynı şekilde, böyle güzel çalışmaları, gençliğimizin yetişmesi için de yapmamız gerektiğinin farkındayız ve yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Kılavuz gençlik projesi ile gençlerin yanındayız”

Kocaeli’ndeki gençleri düşünerek “Kılavuz Gençlik Projesi” gibi büyük bir projeyi gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Kılavuz Gençlik Projesi kapsamında; gönüllü gençlik liderleri, akademi lise, bilgievleri, gençlik kampları, akademi üniversite, spor okulları, uluslararası öğrenciler gibi birçok çalışmamız var. Bu sayede 7’den 27’ye bütün gençlerimizle irtibat halindeyiz. Sizler için her türlü imkanı sağlamaya hazırız. Gençlere yapılan yatırımların hiç bir zaman boşa gitmeyeceğine inanıyoruz. En güzel eserimiz sizler olacaksınız” ifadelerini kullandı.

“Sizlerin güzel yetişmesi en büyük sevincimizdir”

Yazarlık okulunda eğitim alacak öğrencilere tavsiyelerde bulanan Başkan Karaosmanoğlu, “Yazabilmek için, çok okumak gerekir. Hikaye, roman, dünya klasikleri ve büyük yazarların eserlerini bol bol okumanız gerekir. Kendinizi iyi geliştirmelisiniz ve çok iyi gözlemci olmalısınız. Kendinizi karanlığa kaptırmayın, yazdıklarınızla insanları aydınlatıcı olun. Hayata hep pozitif bakın. Hayatta asıl güç bilgidir. Bilgiyi iyi kullanın. Özellikle yararlı bilgiyi bilimde, teknolojide, sanatta iyi kullanın. Ben inanıyorum ki sizler bizim bugün yaptıklarımızdan daha güzellerini yapacaksınız. Anne babaların en büyük zenginliği çocuklarının başarısıdır. Başarı sadece sınıfta alınan puanlarda değildir. Okul dışında yaptıklarınızla da başarılı olabilirsiniz. Yeter ki boş şeylerle uğraşmayın, vaktinizi hep faydalı işlerle değerlendirin. Sizlerin güzel yetişmesi bizim en büyük sevincimiz olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA