Sultangazi'deki Taş Ocakları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran: 'Vatandaşlarımızdan, belediye meclis üyelerimizden buradaki taş ocağıyla ilgili aldığımız raporları genel merkezimizde önce toparlayıp, bildiri, kanun teklifi haline getireceğiz. Daha sonra kanun teklifini TBMM'ye sunacağız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Sultangazi'deki taş ocaklarıyla ilgili bilgileri raporlaştırıp kanun teklifi haline getireceklerini belirterek, 'Daha sonra kanun teklifini TBMM'ye sunacağız.' dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığının, Sultangazi'de faaliyet gösteren Cebeci taş ocaklarıyla ilgili basın açıklamasında konuşan Cankurtaran, taş ocakları nedeniyle bölge sakinin sıkıntı yaşadığını anlattı.

Cankurtaran, 'Bir hükümetin yapacağı çalışmalarda gözeteceği en önemli şey, o bölgedeki vatandaşın sağlığını korumaktır. Bir hizmet verilirken eğer vatandaşın sağlığı, can güvenliği gözlenmiyorsa o hizmetin hiçbir anlamı yoktur. Bugün Sultangazi’deki taş ocakları sorunu sadece Sultangazi'de değil İstanbul’un, Türkiye’nin her yerinde olan bir sorundur.' ifadelerini kullandı.

Cebeci'deki taş ocağının çevreye ciddi zararlar verdiğini, taş ocağıyla ilgili hazırlanan raporları Meclise kanun teklifi şekilden sunacaklarını dile getiren Cankurtaran, şöyle konuştu:

' 'Taş ocaklarından çıkan hava insan sağlığına zararlıdır, kanser yapıyor' diye defalarca duyuru yaptık. CHP olarak vatandaşlarımızdan, belediye meclis üyelerimizden buradaki taş ocağıyla ilgili aldığımız raporları genel merkezimizde önce toparlayacağız, bildiri, kanun teklifi haline getireceğiz. Daha sonra kanun teklifini Meclise sunacağız.'

CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat ise çevreye zarar veren taş ocaklarına dikkat çekmek amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, şunları kaydetti:

Bu taş ocağının kapatılması lazım. İl ve İlçe komisyonlarımızın itirazları dikkate alınmadı.Görülüyor ki burayla ilgili imar çalışması yapılıyor. İlçe belediyesi kendisine ait olan yerlerle ilgili imar çalışması yapıyor ama halka ait olan yerleri dışarıda tutuyor. Her seferinde müracaat etmemize rağmen bu reddediliyor. Burada oturan yurttaşlarımız her gün bu tozla bu mikropla karşı karşıya. Amacımız ilgililerin bir daha dikkatini çekmektir.'
Kaynak: AA