Silivri'deki Tarım Arazisi Tartışması

MASKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Sungur: 'Proje alanımız kısmi imara uygun olup, kesinlikle tarım arazisi kapsamında değildir' 'AB normlarındaki çevreci bu projede, yaklaşık 20 bin kişiye iş olanağı sağlanacaktır'.

Maslak İstanbul Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (MASKOOP) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Sungur, Alipaşa Mahallesi'nde sanayi sitesinin kurulacağı alanın kısmi imara uygun olduğunu, tarım arazisi kapsamında bulunmadığını savundu.

Sungur, İstanbul Finans Danışmanlık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Göktaş ile düzenlediği basın toplantısında, Silivri Belediyesi'nin, sanayi sitesinin yapılacağı alanın tarım arazisi olduğu yönündeki eleştirilere yanıt verdi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın açıklamalarıyla kamu yararına olan projeye zarar vermeye çalıştığını aktaran Sungur, yaptıkları tüm iş ve işlemlerin hukuka uygun olduğunu belirtti.

Yusuf Sungur, Alipaşa Mahallesi'ndeki proje alanının kısmi imara uygun olduğunu, kesinlikle tarım arazisi kapsamında bulunmadığını savunarak, şunları kaydetti:

'Işıklar’ın, talihsiz açıklamalar yapması bizleri oldukça üzmüştür. Avrupa Birliği (AB) normlarındaki çevreci olan bu projede, yaklaşık 20 bin kişiye iş olanağı sağlanacağı gibi, Silivri halkına da ciddi oranda gelir akışı sağlayacaktır. Dolayısıyla bu proje Silivri ilçesinin yanında ülke ekonomisine de katkı sağlayacaktır.​​İddia edildiği gibi bölgede ne yağmalama ne kanunsuz ne de izinsiz bir çalışma yapılması söz konusudur. Mesnetsiz suçlamalar karşısında tüm kanuni haklarımız saklı kalmak suretiyle, hukuki süreç başlatılacaktır.''

Zeki Göktaş da projenin bir yıldır devam ettiğini belirterek, '8 ay önce belediye başkanımızı, kaymakamımızı, muhtarlıklarımızı yazılı bilgilendirdik. Bu şikayetlerin hiç birinizi hak etmedik. İstanbul trafiğini rahatlatabilen bir toplu projenin ilk adımlarını atıyoruz ve hukuk çerçevesinde çalışmalar sürdürülüyor. MASKOOP Sanayi Sitesi buraya gelecek.'' dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, önceki gün Alipaşa Mahallesi'nde şahıslara ait tarım arazilerini tel çitle çevirerek 'imara açılacaktır' şeklinde tabela dikenler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirmişti.
Kaynak: AA