Şanlıurfa'nın Çehresini Değiştirecek Projede İlk Adım Atıldı

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Yakubiye Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek, mahallede yapılacak olan kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi.

Şanlıurfa'nın Çehresini Değiştirecek Projede İlk Adım Atıldı
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Yakubiye mahallesinde yapılması düşünülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahalleyi ziyaret eden Başkan Ekinci ve beraberindekileri, mahalle muhtarı Yakup Akbaş, esnaf ve vatandaşlar karşıladı. Başkan Ekinci, mahallede yapılması düşünülen çalışmaların taslağıyla ilgili mahalle muhtarı ve vatandaşlarla fikir alışverişinde bulundu. Burada bir süre vatandaşlarla görüşen Başkan Ekinci, daha sonra mahalle muhtarı başkanlığındaki heyeti makamda ağırladı. Vatandaşların hayat standartlarının daha da yükseltilmesi anlamında belediye olarak yapılması planlanan çalışmaları da aktaran Ekinci’ye mahalleli teşekkür etti. Yakubiye mahallesinde planladıkları çalışmaları vatandaşlarla fikir alışverişinde bulunarak yapmayı düşündüklerini belirten Ekinci, “Vatandaş ve esnafımızla birlikte istişare ederek yapmayı düşündüğümüz çalışmaları hayata geçirmeyi istiyoruz. Bugün Yakubiye Mahallesi sakinlerinden 15 arkadaşımız ile bir aradayız. Bizler insanlarımızın daha iyi mekanlarda yaşamasını istiyoruz, bunu arzuluyoruz. Yakubiye Mahallemizin sit alanı olması münasebetiyle orada yeni yapılaşmada olmuyor. Mevcut yerlerle ilgili de restorasyon da yapılamıyor, yenilemiyordu. Bununla ilgili neler yapılabiliriz insanlarımızla konuşuyoruz. Buradaki ortak aklın gerektirdiği iş, buranın kamulaştırılıp temizlenmesi, buraya ilçemize, Balıklıgöl çevresinde olan bu yeri ilçemize ve ilimize kazandırmaktır. Yaptığımız taslak çalışmalarını kendilerine sunduk. Bu taslak ile ilgili çalışmalar hakkında kendilerinin görüşlerini aldık. Bizim buradaki amacımız karşılıklı bir anlayış içerisinde buradaki insanlarımızın da memnuniyeti alacak şekilde projeler yapmak ve kararlar almaktır. Vatandaşa rağmen bir karar çok doğru bir yaklaşım tarzı değildir. Bu nedenden dolayı mahalle sakinlerimizle burada tartışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda da şu çıktı, taslak bir çalışma saha çalışmasında sahadakini yansıtan bir çalışma bunu biraz daha detaylandırıp, tekrar Yakubiye Mahallesi sakinleriyle bir araya geleceğiz. Umarım burası hem İlimize iyi bir şekilde kazandırılır, hem burada yaşayan insanlarımızda mağdur edilmeden yeni yerlerine kavuşurlar” dedi.

Yakubiye Mahalle Muhtarı Yakup Akbaş ise, "Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye çok teşekkür ediyorum. Mahallemizin en büyük sorunu olan kentsel dönüşümle ilgili mahalle sakinlerimizle beraber Başkanımızı ziyaret ederek burada bir toplantı yaptık. Bu konuda neler yapabiliriz diye başkanımız sağ olsun belli taslak hususunda bu çerçevede mahalle sakinlerimizle birlikte belediye başkanımızın yapacağı taslakla birlikte kentsel dönüşümle ilgili anlaşırsak çok güzel bir çalışma olacaktır. Bu konuda Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye çok teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA