Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Ettiler

Şehzadeler Toplum Sağlığı merkezi çalışanları obezite ile savaş ve hareketli yaşamın önemini vurgulamak için, 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezinden 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezine kadar yürüdü. Yol boyunca vatandaşlara broşür dağıtan sağlık görevlileri, diyetisyenler eşliğinde vatandaşlara kalp rahatsızlıkları ve obezitenin önlenmesinde hareketli yaşamın önemini anlattı.

Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Ettiler
Gün boyu 1 ve 2 nolu Aile Sağlığı Merkezinde sigara ve zararları, kalp rahatsızlıkları, obezite hakkında broşürlü bilgilendirme çalışması yapan sağlık personeli vatandaşlar tarafınca ilgi ile karşılandı. Vatandaşlar verilen bilgilerden memnun kaldıklarını ve hareketli yaşam için bundan sonra spor yapmayı tercih edeceklerini belirtti.

Etkinliğin amacı hakkında bilgi veren Şehzadeler Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Müjde İlgün, “Obezite ve fizik aktivite Sağlık Bakanlığının çok önem verdiği bir konu. Obezite biliyorsunuz son yılların salgını olarak adlandırılıyor. Bizlerin de sağlık çalışanları olarak her fırsatta değişik aktiviteler ile sürekli savaş verdiğimiz bir konu. Şehzadeler Toplum Sağlığı merkezi olarak, 29 Eylül Dünya Kalp Günü ve 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında bir etkinlik düzenledik. 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi tarafından sağlıklı yaşam merkezinde görev yapan diyetisyen arkadaşlarımızın önderliğinde bir çalışma yapıyoruz. Bu yılın sloganı ‘Hızlı davran hayatını kurtar’ kapsamında broşürler dağıtıyoruz. Diyetisyenlerimiz de hastalarımızı bilgilendiriyor. Düzenlediğimiz yürüyüşteki amacımız obeziteyi azaltmak ve fiziki aktiviteyi arttırmak için bir farkındalık sağlamaktır.” dedi.

Kaynak: İHA