Meksika'da Şiddet Olayları

Uyuşturucu karteli üyesini taşıyan bir ambulansa eşlik eden askeri konvoya düzenlenen saldırıda 5 asker hayatını kaybetti.

Meksika'da askeri konvoya ağır silahlarla açılan ateş sonucu 5 asker öldü, 10 asker yaralandı.

General Alfonso Duarte, ülkenin kuzeyindeki Sinaloa eyaletinde, yaralı bir uyuşturucu karteli üyesini taşıyan ambulansa eşlik eden askeri konvoya düzenlenen saldırıda iki aracın tamamen yandığını, 5 askerin hayatını kaybettiğini, 10 askerin de yaralandığını belirtti.

Saldırının ambulanstaki uyuşturucu karteli üyesini kurtarmak için düzenlenmiş olabileceğini vurgulayan Duarte, 'Şu ana kadar saldırıyı düzenleyen grup hakkında net bir bilgimiz yok ancak arkasında çok büyük ihtimalle El Chapo'nun oğulları olduğunu sanıyoruz.' dedi.

Meksika'nın batı eyaletlerinden Jalisco'da turistik Puerto Vallarta kentinde geçen ay bir restorandan silah zoruyla kaçırılanlar arasında El Chapo lakaplı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman'ın 29 yaşındaki oğlu Jesus Alfredo Guzman Salazar'ın da bulunduğu bildirilmişti. Proceso dergisi de kaçırılanlar arasında El Chapo'nun 36 yaşındaki diğer oğlu Ivan Archivaldo Guzman Salazar'ın da bulunduğunu yazmıştı.

Joaquin Guzman, yüksek güvenlikli cezaevinden ikinci kez kaçmasının ardından ocak ayında yakalanmıştı. Guzman, mayıs ayında ABD sınırında yüksek güvenlikli başka bir cezaevine gönderilmişti. Forbes dergisi, Guzman'ı bir milyar dolara yakın mal varlığıyla dünyanın en zenginleri listesinde göstermişti.

Meksika'nın kuzeydoğusundaki Tamaulipas eyaletinin başkenti Ciudad Victoria'da, perşembe günü 7 kişinin uyuşturucu kartelleri arasında çıkan anlaşmazlık nedeniyle öldürüldüğü,1 kişinin de yaralandığı bildirilmişti. Ciudad Victoria'da, temmuz ayında aynı aileden 5 kişi silahlı kişilerce katledilmişti.

Kaynak: AA