Kaymakam Yüce, İçme Suyu Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Çayıralan Kaymakamı Ömer Faruk Yüce, köylerde inşaatı devam eden içme suyu çalışmalarını inceledi.

Kaymakam Yüce ve beraberindekiler, Evciler köyünde yapımı devam eden içme suyu yenileme çalışmalarını inceleyerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yüce, incelemelerin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 yılına kadar belediye olarak görev yapmış Evciler’de alt yapı sorunları çözülemediğini söyledi.

Evcinin tüm alacak ve borçlarının da İl Özel İdaresine aktarıldığını vurgulayan Yüce, şöyle konuştu:

'Yaklaşık 1 milyona yakın bir borçla Özel İdareye devredilen beldenin sorunları da yine Özel İdareye kalmıştı. Benim kaymakamlık yaptığım dönem öncesinde gerek siyasi girişimler, gerekse devlet girişimleri sonucu İller bankası tarafından yürütülen kanalizasyon çalışması tekrar ihale edilmiş ve tamamlanması sağlandı. Ancak kendi aralarında tekrar 4 köye bölünen Evciler’de merkez Evciler köyünde ciddi derecede içme suyu sıkıntısı var. Diğer köylerimizin hepsinden su ihtiyacını karşılayamadık. Diğer üç köy Evciler köyümüze su vermeye karşı çıktılar. İl Genel Meclis üyelerimizin yatırım programında bu köy için ayırmış oldukları bütçe ile yeni bir içme suyunu 5 kilometre mesafeden alarak yeni yapmış olduğumuz depoya akıtıp köyümüzü içme suyuyla buluşturduk. İçme suyu ishale hattı, elektrik tesisatı ve köy içi şebeke yenileme dahil yaklaşık 150 bin lira ödenekle Özel İdare bünyesinde yapılan bu hizmetle artık vatandaşlarımız su sıkıntısı çekmeyecekler.'

Yüce, su deposu ve ishale hattının aylar öncesinden tamamlandığını belirterek, 'Yaz aylarında su vermeyi düşündüğümüz Evciler’de daha önce yapılan kanalizasyon çalışmaları sonucu bütün şebeke hattı hasar görmüş. Suyu köy için bıraktığımızda şebeke hattında onlarca yerin hasarlı olduğunu tespit ettikten sonra köy içinde yenileme çalışmalarına girdik. Bu sebeple içme suyu verme çalışması uzadı. Ancak bu gün itibariyle sorun çözüldü. En geç Pazartesi günü köyümüz içme suyuyla buluşmuş olacak.' ifadelerini kullandı.

Yüce ayrıca, asfaltlama çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA