Kartepe'de 17 Pazar Yeri Temizleniyor

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede kurulan 17 pazar yerinin düzenli olarak temizliyor.

Kartepe'de 17 Pazar Yeri Temizleniyor
Kartepe ilçesinde temiz çevre ve sağlıklı yaşam için çalışmalarını aralıksız sürdüren Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, pazar yeri temizlikleri ile vatandaşların temiz bir ortamda alış veriş yapmasını sağlıyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin, “Turizm açısından önemli merkezlerden olan Kartepemiz’de, Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez’in hedeflerine uygun olarak temiz çevre ve sağlıklı yaşam için Şimdi Kartepe Zamanı sloganıyla çalışmalarımızı geniş bir yelpazede sürdürüyoruz. Bu kapsamda ilçe genelinde haftanın belirli günlerinde 896 Pazar esnafı tarafından kurulan 17 pazar yerinin temizliği ivedilikle yapılıyor. Toplum sağlığına önem verilen pazar yeri temizliği kapsamında ekiplerimiz mıntıka çalışması ile çöpleri topluyor, su tankerleri ile güzergahın yıkamasını yaparak temizlik çalışmasını gece geç saatlere kadar tamamlıyor” dedi.

Halk sağlığının ön planda tutulması adına pazar yerlerindeki çalışmaların titizlikle gerçekleştirildiğini belirten Müdür Şahin, Pazar kurulan alanların öncesi ve sonrası yapılan temizlik çalışmalarında çöp toplama, süpürme, yıkama ve mıntıka temizliğini 14 personel, 1 su tankeri, 1 süpürge aracı ve 1 çöp aracı ile gerçekleştirdiklerini belirtti.

Vatandaşların temiz bir ortamda alış veriş yapması amacıyla pazar yerlerinin ayda ortalama 70 kez yıkandığını da belirten Müdür Şahin, denetimlerin de aralıksız sürdüğünü kaydetti.

Müdür Şahin, “Vatandaşlardan gelen şikayetleri de değerlendiriyoruz. Temizlik çalışmalarımızda saha amirleri ile söz konusu adreslerde denetimler yaparak sorunların giderilmesi konusunda titiz bir çalışma içindeyiz. Halkımızın yaşam standardını yükseltmek için temizlik konusundaki sorumluluklarımızı eksiksiz ve rutin olarak yerine getiriyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA