Karesi Organizasyonuna Sabancı'dan Teşekkür

Sakıp Sabancı’nın kızı Dilek Sabancı, Balıkesir’de düzenlenen ’Özel Olimpiyatlar Türkiye Dilek Sabancı Karma Futbol Turnuvası’na büyük katkı sağlayan Karesi Belediyesi’ne teşekkür mektubu gönderdi. Mektubu Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teslim eden Dernek Başkanı Zeki Uslu, "Organizasyonda, Karesi ayrı bir duruş sergilediği için çok teşekkür ederiz" dedi.

Karesi Organizasyonuna Sabancı'dan Teşekkür
Sakıp Sabancı’nın önderliğinde 1982 yılında kurulan ve 272 ülkede yapılan Özel Olimpiyatlar, Dilek Sabancı’nın organizasyonu üslenmesi ile bu zaman kadar Türkiye’de ’Dilek Sabancı Karma Futbol Turnuvası’ olarak üç ilde gerçekleştirildi.

’Özel Olimpiyatlar Türkiye Dilek Sabancı Karma Futbol Turnuvası’ bu yıl Karesi Alpaslan Türkeş Spor Tesisleri’nde yapıldı. 9 kulüpten 90 sporcunun katılığı olimpiyatların organizasyonun finans ayağını Karesi Belediyesi ve Kent konseyi üstlendi. Karesi Belediyesi, Balıkesir Sakatlar Derneği’nin ev sahipliğinde yapılan organizasyona; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Kent Konseyi, Altıeylül Belediyesi ve Balıkesir Gençlik Spor İl Müdürlüğü de katkı sağladı.

Balıkesir Sakatlar Derneği Başkanı Zeki Uslu, Özel Olimpiyatlar Türkiye Dilek Sabancı Karma Futbol Turnuvası organizasyonunun tamamını Karesi Belediyesi’nin üstlendiğini söyledi.



Organizasyonun Balıkesir ayağını Sakatlar Derneği olarak üstlendiklerini belirten Uslu, organizasyonun finans ayağını Karesi Belediyesi ve Kent Konseyi karşıladı. Karesi Belediyesi’nin ayrı bir duruşu olduğunu ifade eden Uslu, "Balıkesir’de yapılan organizasyonda Karesi Belediyesi’nin desteklerini duyan Dilek Sabancı, sizlere teşekkür mektubu gönderdi. Size şükranlarını sundu. İnşallah seneye daha kapsamlı organize bir olimpiyat düzenleyeceğiz" dedi.

Turnuvanın çok güzel olduğunu belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Biz şehrin ihtiyaçlarını karşılamayı çalışırken bu tür organizasyonları kaçırıyoruz. Sizler sayesinde her bireye dokunuyoruz ve kucaklaşıyoruz. Bu çalışmalarda emeği geçen Dernek Başkanı Zeki Uslu’ya ve hocamıza, özellikle Sabancı ailesine göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı ve özel olimpiyatları şehrimizde yaptıkları için ayrıca teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA