GÜNDEM ÖZETİ / 1 Ekim 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Yeni yasama yılı başlıyor.

- 26. Dönem 2. Yasama Yılı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulunda yapacağı açılış konuşmasıyla başlayacak.

- Genel Kurulda Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin 30 Ekim 2017'ye kadar uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi görüşülecek.

- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM Atatürk Anıtı'na çelenk bırakacak, yasama yılının başlaması dolayısıyla Mecliste resepsiyon verecek.

(TBMM/15.00/14.00/19.00)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Seyranbağları Huzurevi'ni ziyaret edecek, TBMM 26. Dönem 2. Yasama Yılı açılışına ve yasama yılı açılış resepsiyonuna katılacak.

(Ankara/10.00/15.00/19.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenecek Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış programına iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

EKONOMİ

1- Maliye Bakanı Naci Ağbal, TÜRMOB'un yeni hizmet ve eğitim binası açılışına katılacak.

(Ankara/12.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

2- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Üsküdar Stüdyo Sahne'de Devlet Tiyatroları Sezon Açılışı ve 'Huzur' adlı oyunun prömiyerine katılacak.

(İstanbul/20.00)

2- İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırma Merkezinin (IRCICA) 47. kuruluş yıl dönümü Conrad Otel'de düzenlenen etkinlikle kutlanacak.

(İstanbul/19.00)

3- Suç ve Ceza Film Festivali kapsamında 'Beyaz Perdeden Yansıyan Yoksulluk' konulu söyleşi Beyoğlu Atlas Sinemasında yapılacak.

(İstanbul/15.00)

4- 60 sergi, 12 panel ve yuvarlak masa tartışması, 6 ustalarla sohbet toplantısı, 250'yi aşkın portfolyo değerlendirmesi ve kitap imza günlerinin gerçekleştirileceği 'Fotoİstanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali' Ortaköy'de başlayacak.

(İstanbul/19.30)

5- Devlet Tiyatrolarının sezon açılışı Üsküdar Tekel Sahnesi'nde, Kenan Işık'ın Ahmet Hamdi Tanpınar'ın aynı adlı romanından uyarladığı 'Huzur' adlı oyunla gerçekleştirilecek.

(İstanbul/20.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında, Kasımpaşa-Kayserispor, Kardemir Karabükspor-Trabzonspor, Gaziantepspor-Bursaspor, Çaykur Rizespor-Beşiktaş karşılaşmaları yapılacak.

(İstanbul/Karabük/16.00/Gaziantep/Rize/19.00)

2- TFF 1. Lig'in 6. haftasında, Bandırmaspor-Manisaspor, Göztepe-Elazığspor, Giresunspor-Ümraniyespor karşılaşmaları oynanacak.

(Balıkesir/16.00/İzmir/Giresun/19.00)

3- Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta Fatih Karagümrük, Kocaeli Birlikspor ile Vefa Stadı'nda karşılaşacak.

(İstanbul/13.30)

4- Erkekler Hentbol Süper Lig'de 3. hafta maçları oynanacak.

5- Spor Toto 3. Lig 1. Grup maçları ve 3. Grupta Bayrampaşa-12 Bingölspor maçları yapılacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA