Fırat Kalkanı Harekatı'nda son durum

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 10 DAEŞ terör örgütü hedefine, ateş destek unsurlarınca 33 Fırtına, 40 çok namlulu roketatar (ÇNRA) ve 20 tank atışı yapıldı.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda son durum
Fırat Kalkanı Harekatı'nda son durum
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı'nın 39'uncu gününde, sabah 07.00'ye kadar meydana gelen gelişmelere ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Azaz-Rai hattında muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu ile DAEŞ terör örgütü arasında Uvayşiyah, Cubban, Tall Atiyah ve Tall Aşah meskun mahallerinde yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Uvayşiyah, Cubban ve Tall Atiyah'ta büyük ölçüde hakimiyet sağlayan muhalif unsurların tam kontrol sağlama çabaları ve mayın ve el yapımı patlayıcı temizlik faaliyetleri sürüyor.

Bölgede bugün keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 10 DAEŞ terör örgütü hedefine, ateş destek unsurlarınca 33 Fırtına, 40 ÇNRA ve 20 tank atışı yapıldı. Atışlar sonucunda 4 silah yüklü araç, arazide kamufle edilmiş 5 çadır tipi barınma alanı, bir karargah binası imha edildi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda son durum

Harekatın başlangıcından bugüne bin 578 hedefe 6 bin 62 Fırtına, ÇNRA ve havan atışı ile bin 270 tank atışı yapıldı.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda son durum

Koalisyon güçleri tarafından, Titanah bölgesinde tespit edilen DAEŞ terör örgütü unsurlarına yönelik iki hava harekatı sonucunda bir DAEŞ terör örgütü unsuru etkisiz hale getirildi, iki araç imha edildi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda son durum

DEAŞ terör örgütünden temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından, havan mermileriyle güçlendirilerek tuzaklanmış 4 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edildi.

Harekatın başlangıcından bugüne kadar 28 mayın ve 993 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

Bölgede bugün yaşanan çatışmalarda biri daha önce yaralanan 3 muhalif şehit olurken, 7 muhalif de yaralandı. Destek sağlayan TSK unsurlarında ise zayiat ve hasar meydana gelmedi.

Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana yaklaşık 925 kilometrekarelik alandaki 107 meskun mahalde kontrol sağlandı.

Kaynak: AA