Deprem Çalıştayı'nın Üçüncüsü Düzenlenecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’nın üçüncüsünü gerçekleştirecek.

Deprem Çalıştayı'nın Üçüncüsü Düzenlenecek
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’nın üçüncüsünü düzenleyecek. Bu yıl uluslararası hale getirilen çalıştaya yurt dışı ve yurt içinden çeşitli akademisyenler ve uzmanlar katılacak. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından organize edilen 3. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı, 8-9-10 Kasım tarihleri arasında Kocaeli Ticaret Odası’nın meclis salonunda gerçekleştirilecek.

Ulusal ve uluslararası çalıştaylar, Marmara bölgesinin deprem tehlike ve riskine yönelik çeşitli projelerin gündeme gelmesini sağlamak ve kamuoyunda depreme karşı farkındalığı arttırmak amacını taşıyor. Bu yılki çalıştayda Türkiye ve dünyada bu yönde en son teknolojik çalışmalar ele alınacak. Ayrıca önceki çalıştaylara ait hazırlanan dergi, makale ve çalışmalar yayınlanacak.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen çalıştayda Kocaeli’de büyük boyutta deprem yaşanıp yaşanmayacağı konuşulmuştu. Çalıştayda olası İstanbul depreminin Kocaeli’deki etkileri gibi konuların yanında afetlerin hukuki boyutu ve insanlar üzerinde yarattığı travmaların ruhsal boyutu da ele alınmıştı.
Kaynak: İHA