Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Suriyeli dilencilere yönelik operasyon düzenledi.

Dilencilere yönelik denetimlerini sürdüren Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşlardan gelen yoğun şikayetleri dikkate alarak, Çorlu'nun muhtelif giriş-çıkış noktaları ve trafik ışıklarında konuşlanan Suriye uyruklu dilencilere yönelik düzenlediği operasyonda çok sayıda dilenciyi yakaladı.

Yakalanan dilenciler Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne götürüldükten bir süre sonra serbest bırakıldı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Birol Uçar, Suriye uyruklu dilencileri yakalamak için düzenlenen operasyonda sivil araç ve zabıta memurlarının görev aldığını söyledi.

Uçar, Suriye uyruklu dilenciler konusunda vatandaşlardan yoğun şikayet aldıklarını ifade ederk, ''Bu şikayetler kapsamında yaptığımız ön çalışmada, dilenilen noktaları tek tek tespit ettik ve operasyon düzenledik. Çorlu'nun birçok noktasında düzenlediğimiz operasyonlarda çok sayıda dilenci yakaladık. Halkımızdan da bu konuda çok destek gördük. Küçücük çocuklarla birlikte sokaklarda yaşanan bir dram var aslında. Bu dramın sona erdirilmesi gerektiğini paylaşan vatandaşlarımız ekiplerimize destek oluyorlar.' dedi.

- Başkan Baysan pazar yerini inceledi

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Belediyesi Kapalı Pazaryeri'nde incelemelerde bulunarak, pazarcı esnafı ile görüştü.

Cemaliye Mahallesi'ndeki, sebze, meyve ve gıda, tezgahlarının açıldığı kapalı pazar yerini ziyaret eden Baysan, esnaflarla bir araya geldi.

Esnafın sorunlarını dinleyen Baysan, ''Kapalı pazar yerimizi ziyaret ettik. Burada, esnafın sorunlarını dinleyerek notlarımızı aldık. Bu arada, vatandaşlarla da bir araya gelme şansımız oldu. Onlarla da sohbet ettik'' dedi.

- Baysan'dan itfaiyeye ziyaret

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çorlu İtfaiye İstasyonunu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Baysan, itfaiyenin yalnızca yangına müdahale eden bir birim olmadığını belirterek itfaiye teşkilatının önemine dikkat çekti.

Baysan, 7 gün 24 saat kendi canını hiçe sayarak görevini yapan itfaiye teşkilatının 302’nci kuruluş yıldönümünde onlarla birlikte olmaktan memnuniyet içinde olduğunu belirterek, 'Zor bir mesleği icra ediyorsunuz. Göreviniz sadece yangına müdahale etmek değil. Doğal afetlerde, kazalarda, mahsur kalan tüm canlıların hemen yanı başında yer alan sizler ulvi bir görevi icra ediyorsunuz. Her türlü takdiri hak ediyorsunuz. Sizlerle gurur duyuyum ve görevinizde başarılar diliyorum.' dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çorlu İtfaiye İstasyonu Müdürü Faruk Yücel de ziyaretinden dolayı Başkan Baysan'a teşekkür etti.

Kaynak: AA