Boğazlıyan Halkından, Yozgat Valisi Yurtnaç'a Destek

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ın, bazı bar, pavyon ve buna benzer standardı düşük yerleri kapattırmasına halktan da destek geldi.

Boğazlıyan Halkından, Yozgat Valisi Yurtnaç'a Destek
Yozgat’ta en çok bar, pavyon ve gazinonun bulunduğu Boğazlıyan ilçesinde bu tür mekanların kapatılmasına, kadınlar başta olmak üzere halk, destek veriyor.

Boğazlıyanlı İzzet Aras, kapatma kararın çok güzel olduğunu belirterek, “Bu mekanlar önceden ilçe merkezindeydi sonra şehir dışına taşındı. Burada kavga ve dövüşler çok oluyor. İnsanların aile huzuru bozuluyordu. Çok güzel karar vermişler. Bu konuda Boğazlıyan’ın huzura ereceğine inanıyorum” dedi.

Ömer Sözer de içkili mekanlarda çalışan kadınların ilçe merkezinde gezip müşteri topladığını iddia ederek, “Şu anda valimizin karanını destekliyorum, bundan sonra böyle bir şey olmayacak, her gün kavga dövüş oluyordu” diye konuştu.

Nevin Özel, içkili mekanların kapanmasına sevindiklerini ifade ederek, “Kapanınca erkekler gitmez, benim eşim gitmez ama başkaları gidiyor. Çok kavga oluyordu, kapatsın vali beyi destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Münevver Öztürk, bu mekanların kapatılmasından memnun olduklarını vurgulayarak, “Aile düzeni için çok iyi oldu. Aile ortamını etkiliyordu. Çok güzel oldu. Kapanmasını destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Esin Ayyıldız da halkın buralardan çok rahatsız olduğunu belirterek, “Huzursuzlar, aile ortamları bozuluyordu. Kapanmasını destekliyoruz. Ya da şehir dışına taşınması gerekir. Okul öğrencilerinin göremeyeceği yerlerde olması gerekir. Dışarıda olsun, şehir merkezinde olmasın” dedi.

Müjgan Karabulut ise “Vali beyimizin yaptığı her şeyi destekliyoruz. Burada çalışan kadınlar yüzünden çok yuvalar yıkılıyordu. Boşanmalar oluyordu, biz memnunuz Allah razı olsun. Herkes pancar parasını alıyordu, orada yiyip içiyorlardı ondan sonra da boşanmalar oluyordu” dedi.

Osman Düvenci de kapatma kararının çok güzel olduğunu ifade ederek, “Vali beyi destekliyoruz. Buralar ekonomimize de zarar veriyor. Gençlerimiz kötü alışkanlıklara teşvik oluyordu. Gençler babasının parasını çalıyor buralarda harcıyordu. Buralar kapanınca harcamalar kesilecek. Hiç olmazsa çocuklarımız düzgün yetişecek. Pancar zamanı ekonomimiz iyi olur. Buralara yazdırdıkları için çoğu borçlu çıkıyor, parası boşa gidiyor. Aileler bu yüzden sıkıntı çekiyor” şeklinde konuştu.

Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal da Vali Yurtnaç’ın kararına tem destek verildiğini ifade ederek, “Bizim pancar avansları, pancar paralarının verildiği günler, buğday paralarının verildiği günlerde ilçemizde en az 30-40 bar pavyon kadınları çarşıda pazarda boy gösterirler müşteri çekmek amacıyla. Bizim gelirlerimiz akşam olunca barda pavyonda harcanıyor. Sabah evinde çocuğu için hanımına 20 lira verirken kızan bazı vatandaşlarımız barda pavyonda yüzlerce euro para harcıyor. Biz Yozgat halkı olarak sayın valimize tam destek vermek durumundayız. Aldığı karar çok önemli. 10-15 günde de bu amacına ulaştığında bu yasak kalkacaktır. Ben göreve başladığımda ilçemizde 17 yer vardı. Şimdi 8 mekan var. İçkili yerlere girdiğiniz zaman orada çalışan kadınlar içkili masaya oturamazlar ama buralarda oturuyorlardı bu sebeple kapanan yerler var. Asayiş konusunda kurşunlamalar, rekabet dolayısıyla kavgalar oluyordu. Bunu önlemek lazımdı. Vatandaşlardan çok şikayet vardı. Özellikle hanımlardan çok şikayet vardı. Şuanda bardan, pavyondan dolayı içeride yatan ciddi sayıda vatandaşımız var” diye konuştu.

Kaynak: İHA