Başkan Yemenici Girişimcilere Belgelerini Verdi

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen KOSGEB kursunu bitiren kursiyerlere belgelerini verdi.

Başkan Yemenici Girişimcilere Belgelerini Verdi
Akçakoca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından KOSGEB kursu düzenlendi.

Kursu başarılı ile bitiren kursiyerler için Belediye Meclis salonunda sertifika töreni düzenlendi.

Törene katılan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici "Daha öncede birçok sertifika törenimiz oldu. Belediye olarak birçok girişimcilik kursu açtık, o kursları da başarıyla tamamladık. Hemşehrilerimize girişimcilik sertifikalarını teslim ettik. Öncelikle sizlere de bu kursları da başarıyla tamamladığınız için tebrik ediyorum. Bu belgeler bir kağıt parçası gibi gözüküyor ama bu belgeler çok önemli. Bu belge olmadan iş için başvuru yapamıyorsunuz. Yani onun için bu girişimcilik belgesi, yeni iş yeri kuracakların hibe alabilmesi için çok çok önemli. Onun için şunu belirtelim bu konuda önemli bir iş gerçekleştirmiş oldunuz. İnşallah bu belgelerle beraber KOSGEB’ten de bolca yardım alarak çok iyi işler kurarsınız ve bu işleri büyütürsünüz. Ülkemiz ve ilçemiz ekonomisine katkı sağlarsınız. Hepinizi tek tek tebrik ediyorum” diye ifade etti.

KOSGEB Düzce Müdür Vekili Arif Torun ise “Düzce iline ilk geldiğimde, rakamlara baktığımda çevre illere nazaran umut verici. Eğitimlere baktığımızda ise Akçakoca’nın gerçekten sağlam bir sayıya ulaştığını görüyoruz. Burada da birçok sertifikanın altında Belediye Başkanımız Cüneyt Yemenici’nin imzasını gördük. Baktığınız zaman KOSGEB yılda Düzce’ye 4 milyon TL civarında geri ödemesini destekliyor. Bunun 3 milyon TL’si girişimcilere, inşallah sizde o kervana katılmış olacaksınız” diyerek kursiyerleri kutladı. Konuşmaların ardından ise Belediye Başkanı Yemenici ve KOSGEB Müdür Vekili Torun kursiyerlerin sertifikalarını verdi.
Kaynak: İHA