Başkan Çibik Açıklaması 'Yeni Jeotermal Sıcak Su Sondaj Çalışmasına Başladık'

Afyonkarahisar İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, ilçede kurban kesilerek başlatılan jeotermal sıcak su sondaj çalışması ile ilgili olarak, “Çalışmalarımızın istediğimiz sonuca ulaşmamız halinde yatırımlarımıza başlayacağız” dedi.

Başkan Çibik Açıklaması 'Yeni Jeotermal Sıcak Su Sondaj Çalışmasına Başladık'
İlçede Şirinevler Mahallesi daha önceden deneme kuyusu sondajı yapılarak çıkarılan Jeotermal sıcak suyun ilçenin ihtiyaçlarını karşılamadığı için, 9 Eylül’de Afjet A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk’ün danışmanlık desteği ile yeni sondaj çalışması için ihale yapıldığı kaydedildi. Başkan Çibik, ihalenin ardından sondaj için gerekli imzaların atıldığını kaydetti.

Başkan Çibik, yeni sondaj çalışması kesilen kurban ve dualar eşliğinde atılırken, sondaj kuyusu derinliği 900 metre olarak planlandığı kuyunun fiziki durumu ve çıkan suyun kalitesine göre sondaj komisyonu tarafından tekrar değerlendirileceğini aktardı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Çibik ise şunları söyledi:

“Sıcak su sondaj çalışmamıza kurbanımızı keserek, dualarımızı ederek başladık. Yeraltı kaynaklarımızı ilçemizi yarınlara taşımak amacı ile kullanacağız. Çalışmalarımız sonucu istediğimiz sonuca ulaşmamız halinde yatırımlarımıza başlayacağız. İlçemize ve ülkemize hayırlı olsun.”
Kaynak: İHA