Avrupa Birliği Projeleri'nde Bilecik'ten 2 Proje

Avrupa Birliği Projeleri fonları kapsamında, Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bozüyük Fen Lisesinin projeleri kabul edildi.

Avrupa Birliği Projeleri'nde Bilecik'ten 2 Proje
Üç yıl sürecek projeler ile Bilecik 47 bin Euro hibe kazandı. Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Something for Nothing isimli çevre konulu projesi ile Avrupa´da Danimarka, Almanya İtalya ve Hollanda ülkeleri ile işbirliği yapacak. Bozüyük Fen Lisesi ise İtalya, Estonya, Romanya ve Portekiz ortaklı “Teachers Out, Learners In- Öğretmenler Out, Öğrenciler In” adlı Türkiye Ulusal Ajansı´na sunmuş olduğu İyi Uygulamaların Değişimine Yönelik Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Projesi ile fon kazanmayı başardı.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, "Okullarımızın müdürlerini, İngilizce öğretmenlerini ve koordinasyonu sağlayan İl Milli Eğitim Ar-Ge ekibini kutluyorum. Projemizin başta ilimize, ilçemize ve ülkemiz eğitimine hayırlı olmasını diliyorum. Projemiz, inşallah eğitime ve öğretime yeni bir bakış açısı ve boyut kazandırarak içinde bulunduğumuz değişim, gelişim, yenilik, teknoloji ve dijital çağın gerektirdiği yeterliliklerin ve becerilerin öğrencilerimize kazandırılmasında çok yararlı olacaktır. Şehrimizin tüm faaliyetlerde sıra dışı çalışmaları ile ülkenin en etkili ve merak edilen illerinden biri olması için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Kaynak: İHA