4 Ekim Dünya Hayvan Haklarını Koruma Günü

Orman ve Su İşleri Sivas Şube Müdürü Ruşen Kıncal, '4 Ekim Dünya Hayvan Haklarını Koruma Günü' dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kıncal mesajında, doğada bulunan her canlının yaşam hakkına destek vermenin sürdürülebilir bir çevre ve gelecek için zorunluluk olduğunu belirtti.

Tabiattaki tüm canlılar gibi hayvanların da korunmaya ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Kıncal, 'Bu bağlamda hayvan haklarına sahip çıkmak bir hobi ya da duygu meselesi olarak görülmemeli, hayvanların varlığının insan yaşamının önemli bir güvencesi olduğu göz ardı edilmemelidir. İnsanlara pek çok faydası olan hayvanların bizlerden tek beklentileri bakım ve sevgidir. Hayvanları korumak en temel hakları olan sağlıklı yaşam hakkını onlara sağlamak insanlık görevimizdir.' ifadelerini kullandı.

Hayvan sevgisinin insandaki yardımlaşma, iyilikseverlik ve sevgi gibi duygularını da geliştirdiğine değinerek, 'Günümüzde bütün dünyada birçok hayvan hakları ihlalleri yaşanırken, uygar dünyanın bir üyesi olarak ülkemizde hayvan haklarının korunması ve savunulması ve hayvan sevgisinin yaygınlaştırılması, hayvanları koruma kanunun etkin olarak uygulanması büyük önem taşımaktadır.' dedi.

Kaynak: AA