15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından '15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı' oluşturuldu.

15 Temmuz şehitleri anısına Ambardere Mevkii'nde oluşturulan hatıra ormanına fidan dikimi nedeniyle tören düzenlendi.

Programda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ülkemizin 15 Temmuz gecesi hain bir darbe girişimine maruz kaldığını belirterek, “Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki asker üniforması giymiş FETÖ mensubu teröristler başta TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, kamu kurum ve kuruşlarına haince saldırdılar. Milletimiz vatanını, devletini ve bayrağını işgal teşebbüsüne karşı kahramanca savunmuştur. 15 Temmuz akşamı 79 milyon bir kahramanlık destanı yazmıştır.” dedi.

15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında 241 vatan evladının şehit düştüğünü, 2 bin 194’ünün ise yaralandığını hatırlatan Kubilay, Şehitlerimizin ve gazilerimizin hayatlarını ortaya koyan fedakarlıklarıyla işgal hareketi, darbe teşebbüsü engellenmiştir. Asker üniforması giymiş teröristlere karşı verilen şanlı direniş unutulmamalı, unutulmayacaktır. Bu şanlı direnişi gelecek kuşaklara anlatmak, en önemli asli vazifemizdir. 15 Temmuz akşamı şehit düşenlere Allah’tan rahmet, gazilerimize ise acil şifalar diliyorum.' diye konuştu.

Kaymakam Kubilay, milletin şanlı direnişini sürekli hatırlamak ve şehitleri anma adına Çerkezköy Kaymakamlığı'nca hatıra ormanı oluşturulduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından edilen duanın sonrasında fidanlar toprakla buluştu.

Kaynak: AA