Kayıp Şahsı İHA'larla Arayacaklar

Manisa’da emlak vergisini yatırmak için evden çıkan yaşlı adamdan 4 gündür haber alınamazken, arama çalışmalarında insansız hava araçları da kullanılacak.

Kayıp Şahsı İHA'larla Arayacaklar
Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Çobanisa Mahallesi’ndeki evinden emlak vergisini yatırmak için çıkan 89 yaşındaki Necmi Avcı’dan 4 gündür haber alınamıyor. 4 gündür devam eden arama çalışmaları genişletilirken 100 kişilik AKUT grubunun yanısıra, AFAD ile TRAC ekipleri ve 50 kişilik 5 farklı trekking grubu üyesi de arama çalışmalarına katıldı.

Ayrıca ekiplere İHA’larla havadan destek verilecek. Arama çalışmaları hakkında bilgi veren AKUT Manisa Temsilcisi Hakan Özcan, ayak basılacak yer bırakmadan arama çalışmalarını gerçekleştireceklerini söyledi.

Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise, dün kaymakamlıkta yapılan toplantı ile geniş bir arama kararı alındığını belirterek, "Kamera kayıtlarından en son burada olduğu görülüyor. Çalışmalara buradan başlayacağız. Çalışmalar Manisa AFAD, İzmir AKUT, Manisa AKUT ve trekking grubu arkadaşlarımız ve Karaoğlanlı Mahallesi’nden sivil vatandaşlarımız çalışmalara katılacak" dedi.

Manisa AFAD Müdürü Bekir Şen, yapılacak olan çalışmalarda insansız hava aracı (Drone) kullanılacağı bilgisini verdi. Kayıp Necmi Avcı’nın oğlu Hamza Avcı da arama çalışmalarına katıldı.

Babasının 4 gündür kayıp olduğunu hatırlatan Avcı, "Babam kamerada şehitlik girişine kadar görülüyor, sonrasında çıkışı görülmüyor. Biz sonrasında dağları ve mezarlığı aradık, bulamadık. Nerededir bilemiyoruz" dedi.

Avcı, mezarlıkta akrabalarına ait mezar olmadığını ancak cebindeki 500-600 lira civarında tarla parası bulunduğunu, bununla birlikte emlak vergisi yatırmaya geldiğini belirterek, "Çanakkale’de askerliğini yaptığı için şehitliği gezmeye meraklıdır. Buraya gelince oraya gitmiş olabilir" diye konuştu.

Arama çalışmaları devam ederken, kayıp Necmi Avcı’dan henüz bir iz bulunamadığı öğrenildi.
Kaynak: İHA