Samsat'ta İlçesinde Sulu Tarım Toplantısı Yapıldı

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde devletin yaptığı en büyük Güneş Enerjisi Santral (GES) tesisinin hayata geçirilmesi ile sulu tarım yapılabilmesi için eski enerji borcunun ödenmesi için toplantı düzenlendi.

Samsat'ta İlçesinde Sulu Tarım Toplantısı Yapıldı
Samsat ilçe Kaymakamlık Cumhuriyet Konferans Salonunda yapılan toplantıya Devlet Su İşleri (DSİ) 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Uğur Yıldırım, Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, DSİ 203. Şube Müdürü Hakan Kaya, AK Parti Samsat İlçe Başkanı Hasan Erdem, Ziraat Odası Başkanı Bülent Fırat, Sulama Birliği Başkanı Mustafa Fırat, köy ve mahalle muhtarları ile çiftçiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, Devletin sulu tarım için büyük kaynaklar aktardığını dev projeler yaparak vatandaşların daha fazla ürün elde edebilmesi için bütün imkanların kullanmakta olduğunu belirterek, çiftçilerin de üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirtti.

DSİ 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın ise, DSİ olarak bölgede daha az maliyetle daha fazla ürün elde edilebilecek bir sistem olan Güneş Enerjisi Santralinin (GES) devreye konduğunu, AKEDAŞ’tan aboneliğin çıkarılmasının müteakiben Samsat Pompaj İstasyonuna enerji verilebileceğini ifade etti.

Daha sonra DSİ 20. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Uğur Yıldırım bir sunum gerçekleştirdi. Yıldırım, sunumda, Samsat Pompaj İstasyonunun kurulması ve gelinen son durum hakkında bilgiler verdi. Yıldırım, sulu tarım yapılamadığı için oluşan ekonomik kayıplar, sulu tarım yapıldığı yıllar ile yapılmadığı yıllar arasındaki farklar, güneş enerji sisteminin Samsat pompaj sulamasında kullanılabilirliği, maliyetlerin düşürülmesi için alternatif bir sistem olan güneş enerjisi sistemi konularında geniş bilgiler verdi. Toplantıda sonuç olarak AKEDAŞ yetkilileri ile görüşmeler yapılması ve abonelik ücreti olarak 500 bin liranın toplanması yönünde çalışmalar yapılmasına karar verildi.

Samsat Sulama Birliği Başkanı Mustafa Fırat’ın teşekkür konuşmasından sonra vatandaşların sorularının cevaplandırılması ile toplantı sona erdi.
Kaynak: İHA