Kütahya İl Özel İdaresi'ne 16 Yeni Araç

Kütahya İl Özel İdaresi tarafından alınan 16 yeni araç Vali Şerif Yılmaz tarafından ilçe kaymakamlarına törenle teslim edildi.

Kütahya İl Özel İdaresi'ne 16 Yeni Araç
Kütahya İl Özel İdaresi Güneş Enerji Şarj İstasyonlu Otopark Sistemi’nde gerçekleştirilen araç teslim törenine Vali Şerif Yılmaz, Vali Yardımcısı Hüdayar Mete Buhara, ilçe kaymakamları, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin ile İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.

Törende konuşan Vali Şerif Yılmaz Kütahya İl Özel İdaresi’nin 2014-2015 yılı faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Vali Yılmaz, “2 yıldan bu yana aşağı yukarı bütün araçlarımızı, gerek iş makinelerimizi, gerekse taşıtlarımızı yeniledik. Son 2 yıl içerisinde 107 adet aracımızı sattık, 121 adet iş makinesi ve binek aracın alımını gerçekleştirdik. Bunlar için 25 milyon 413 bin 812 TL harcadık. Satıştan da 1 milyon 538 bin 870 TL gelir elde ettik. İl Genel Meclisimizin aldığı karar doğrultusunda, makine parkımızın aşağı yukarı tamamını yenilemiş olduk. Emeği geçen, hizmetlerin yürütülmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. 2014 yılı bütçemiz 75 bin 660 bin TL idi. 2015 yılı bütçemiz de ek bütçeyle beraber 104 milyon 40 bin TL idi. 2016 yılı bütçemiz de 105 milyon TL olarak gerçekleşti. 2015 yılı bütçemiz ek bütçeyle beraber 104 Milyon TL olmasına rağmen bakanlıklardan aldığımız ek kaynaklar toplamı 96 bin 749 bin 907 TL’dir. Bu 96 Milyon TL bizim normal gelirimiz dışında hükümetimiz tarafından ilimize aktarılan ek kaynaktır. Bu nedenle bu kaynağın ilimize aktarılmasında emeği geçen önce Sayın Başbakanımıza, sonra tüm bakanlarımıza ve milletvekillerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bugün aldığımız araçlar dahil olmak üzere bu kaynakların çoğunu buradan temin ettik. 2015 yılı Kütahya tarihinde belki de en fazla İl Özel İdaresi olarak hizmet ettiğimiz bir yıl oldu. 480 km. asfalt yaptık. Bugün Kütahya’nın en ücra köylerine varıncaya kadar çöpler toplanıyor. En ücra köylerde dahi hizmetlerin, çalışmaların aralıksız devamını sağladık” şeklinde konuştu.

“16 ARACIN MALİYETİ 1 MİLYON 394 BİN 747 TL”

Teslimi gerçekleştirilen 16 aracın toplamda 1 milyon 394 bin 747 TL’ye mal olduğunu belirten Vali Yılmaz, “Önceden 9 ay iş makineleri çalışır, sonra depolara çekilir,bir dahaki yıl iş sezonu açılıncaya kadar bekletilirdi. Bugün itibariyle çok şükür öyle bir sıkıntımız yok. Şu kış şartlarında dahi arkadaşlarımız arazide yapacak olduğumuz çalışmaları, hizmetleri gerçekleştirme çabası, gayreti içerisindeler. Karla mücadele asli görevimiz, bunun dışındaki hizmetlerimiz aralıksız sürüyor. Bugün burada dağıttığımız araçların tamamı arazi araçları. Bizim hizmetin kesintisiz, aralıksız devam etmesi için, 24 saat yılın 12 ayında her gün hizmete hazır bir şekilde ekiplerimizi tutmamız gerekiyor. Eski araçlarımız yürümekten aciz, yürütmek için belki kendisi kadar maliyet gerektiren araçlardı. Bu arazi araçlarıyla arkadaşlarımız kar, kış demeden hizmetleri yerine getirebiliyor. Onun için tüm ilçelerimize araçlardan birer tane veriyoruz. Bu daha önce verdiğimiz iş makineleriyle beraber düşünüldüğünde aşağı yukarı bütün ilçelerimizde ile gelmeden bürokrasiyi en aza indirmek suretiyle muhtarlarımız, kaymakamlıklarımıza müracaat ettiklerinde kendileri hizmeti ve program dahilinde olmayan işleri yerinde görebilecekler. Bunu gerçekleştirecek tüm altyapıyı bu son araçlarımızla gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.

“SICAK ASFALT ÇALIŞMALARI BU SENE BAŞLIYOR”

Sıcak asfalt çalışmalarının bu yıl başlayacağını açıklayan Vali Yılmaz, “Bundan sonraki süreçte de İl Genel Meclisimizin aldığı karar doğrultusunda KÖYDES’i de aynı şekilde planlamak suretiyle sıcak asfaltlara gireceğiz. Geçen yıl müteahhit eliyle 80 km. sıcak asfalt yaptık. Yeni yaptığımız asfalt plentleriyle birisi Büyüksaka’da diğeri ise Abide’de olmak üzere bir de Bölcek’teki asfalt plentini Emet’e götürmek suretiyle orada kurduk. Bu yıldan itibaren sıcak asfalt üretimini yapıp hizmeti daha kısa sürede ve ekonomik olarak gerçekleştireceğiz. Bunun için yaklaşık 6-7 milyon TL para harcadık. Bugün dağıtacağımız araçların hepsi Devlet Malzeme Ofisinden alınmıştır. 87 bin 171 TL ye toplam 16 adet araç alındı. Toplam 1 milyon 394 bin TL ödeme yapıldı. Şuan altında bulunduğumuz garajımızın üstünde güneş enerji sistemi alışını gerçekleştirdik. Sadece güneş enerjisi için değil, başka amaçlar içinde kullanacağız. Tüm makine ve araçlarımızı güneşten ve yağmurdan korumak için muhafaza altına alacağız. Çok amaçlı alanları bu şekilde gerçekleştirmiş olacağız. Bu araçların alınmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. İl Genel Meclisimize çok teşekkür ediyorum. Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Araçlarımız milletimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

(EFE)
Kaynak: İHA