Kütahya'da Domuz Gribi Şüphesi

Emet ilçesinde 2 kişi domuz gribi şüphesiyle gözetim altına alındı

Kütahya'da yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvuran 2 kişi "domuz gribi" şüphesiyle tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Samrık köyünde yaşayan Fatma A. (60), yüksek ateş nedeniyle yakınları tarafından ilçedeki devlet hastanesine getirildi. Burada yapılan ilk müdahalesinde 40 derece ateşi olduğu belirlenen Fatma A, hastanede özel bir odada gözlem altına alındı.

Öte yandan, Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan Mustafa K'da (26) yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurması üzerine tedavi altına alındı.

Emet Devlet Hastanesinde yakın gözlem altında tutulan her iki hastadan "domuz gribi" şüphesiyle örnekler alınarak incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, domuz gribi konusunda il genelinde gerekli tedbirlerin alındığını ifade ederek, "İlimizde şu an bu konuda endişe edilecek bir durum yok. İnşallah da olmaz. Grip sezonundayız ve her türlü gribal enfeksiyonların yoğun olduğu bir dönemdeyiz. İnsanlarımızın hastalandıkları anda en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri oluşabilecek diğer rahatsızlıklar için önlem alınmış olacaktır. Tedavi altına alınan hastalardan ileri tetkik için örnekler alındı. Bunların sonucunda domuz gribi olup olmadığını öğrenebiliriz" diye konuştu.

Domuz gribi şüphesiyle 2 gün önce Eskişehir'e sevk edilen hastanın da tedavisinin sürdüğünü belirten Yılmaz, "Vatandaşımızın sağlık durumuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz" dedi.
Kaynak: AA