Köyden Çıkmayan Çobana Hgs Cezası

Burdur’da yaşayan 48 yaşındaki Abdullah Macit’in motosikletine 28 yıldır gitmediği İstanbul’dan ayrı ayrı HGS cezası geldi.

Köyden Çıkmayan Çobana Hgs Cezası
Burdur’un Gökçebağ köyünde çobanlık yapan Abdullah Macit’in motosikletine 28 yıldır gitmediği İstanbul’dan HGS cezası geldi. Karayolları Akıncı Otoyol Bakım İşletme Şefliği, HGS Başmüdürlüğü’nden 2013 model, 15 SE 902 plakalı motosikletine, 6 ve 26 Nisan 2014 yılında ayrı ayrı olmak üzere toplam 255 TL ceza kesildiğini anlatan Macit, cezayı şaşkınlıkla karşıladığı söyledi.



İSTANBUL’A 28 YIL ÖNCE ASKERLİK İÇİN GİTTİM

HGS cezasında belirtilen tarihlerde motosikletle İstanbul-Ankara Otoyolu’ndan geçiş yapmadığını, İstanbul’a ise 28 yıl önce otobüsle askerlik vazifesini yapmak için gittiğini belirten Macit, "68/3 tertip olarak otobüsle İstanbul’a askere gittim. İstanbul’a bir daha gitmedim, otobüsle gittim. Cezayı görünce şaşırdım kaldım, ben oraya motosikletimle gitmedim. Sadece köyden ovaya, ovadan malımın başına, köye gelip gidiyorum, başka bir yerde motosikletimi kullanmadım" diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

HGS cezasına itiraz edeceğini ve Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını dile getiren Çoban Macit, "Cezayı ödemeyeceğiz. Milletvekillerimle görüştüm, ceza hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Karamanlı ilçesinde de bir arkadaşa aynı ceza gelmiş, bu cezaları kim nasıl, ne şekilde yazıyorsa, yetkililerin bu konuyla ilgilenmelerini istiyorum" dedi.

Kaynak: İHA