Erciyes '3'Lü Bakanlar Zirvesi'ne Hazırlanıyor

Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden Erciyes, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan'ın katılacağı ve 19 Şubat'ta yapılması düşünülen "3'lü Bakanlar Zirvesi"ne hazırlanıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç ülkenin ekonomi kurmaylarının yanı sıra çok sayıda iş adamının katılacağı zirveye ev sahipliği yapacak olmalarının Erciyes'in tanıtımı açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın Kayseri'de katıldığı bir programda bu müjdeyi verdiğini ve kendilerinin de heyecanlandığını ifade eden Cıngı, Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'nin tek yönlü değil fonksiyonel bir proje olduğunu vurguladı.

Cıngı, projenin ilk hazırlanma aşamasından itibaren dağın sadece kayak merkezi olarak değil kayak, bisiklet, trekking, gibi sporların yapılabileceği, her spor dalından takımların kamp yapabileceği ve aynı zamanda kongre ve zirvelere ev sahipliği yapabilecek şekilde düşünüldüğünü aktardı.

Proje kapsamındaki yatırımların bu anlayışla gerçekleştirildiğini dile getiren Cıngı, şunları kaydetti:

"Erciyes, Ortadoğu'nun Davos'u olma yolunda hızla ilerliyor. Bu anlamda ilk tecrübesini Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan'ın katılacağı 3'lü Bakanlar Zirvesi'yle verecek. Bu organizasyondan alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyoruz. Bu tür büyük etkinlikler için en büyük sıkıntımız olan yatak kapasitesi sayısını yeni hizmete giren otellerle aştık. Şuanda yatak kapasitemiz bin 600'e çıktı. Uluslararası çapta düzenlenen zirve ve kongrelere rahatlıkla ev sahipliği yapabilecek düzeye ulaştık. Ayrıca Erciyes'in kent merkezine çok yakın ve ulaşımın rahat olması nedeniyle şehirdeki oteller de bu tür organizasyonda değerlendirilebilecek. Erciyes'in böyle de bir avantajı var."

Bakanlar zirvesine çok sayıda sanayici ve iş adamının katılacak olmasını tanıtımın yanı sıra yatırım açısından da avantaj olarak gördüklerini ifade eden Cıngı, bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek için ekip olarak hummalı bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

Gelecek ziyaretçilere Erciyes'in fırsatlarını ve önceliklerini anlatan sunumlar da yapacaklarını anlatan Cıngı, kısa vadede olmasa da orta ve uzun vadede Erciyes'e ve Kayseri'ye gerek konaklama gerekse endüstriyel anlamda farklı yatırımların yapılacağına inandıklarını vurguladı.

- En önemli tanıtım organizasyonu olacak

Şehirlerin veya yapılan yatırımların en kolay ve etkin tanıtım yolunun kongre ve zirveler olduğuna dikkati çeken Cıngı, şöyle devam etti:

"Zirve sayesinde belkide yıllarca uğraşarak yapabileceğimiz tanıtımı birkaç günde yapmış olacağız. Bu sayede Erciyes tam anlamıyla dünyaya açılmış olacak. Ülkeler ve kurumlar Erciyes'te böyle etkinlikler yapılabildiğini görecek ve kongreler gerçekleştirmek için binlerce kilometre uzağa gitmek zorunda kalmayacak. 3'lü Bakanlar Zirvesi bizim için başlangıç olacak. Yıllardır Davos'ta gerçekleştirilen zirve ve kongrelerin Erciyes'te yapılması için gayret göstereceğiz. Erciyes'in bu anlamda çok önemli bir potansiyeli var. Bunu zirveyle dünyaya göstermiş olacağız."

Cıngı, zirvenin ardından sadece Gürcistan ve Azerbaycan'dan değil dünyanın dört bir tarafından çok daha fazla ziyaretçinin Erciyes'e gelmesini beklediklerine işaret etti.

Zirvenin kayak sezonu bitmeden gerçekleştirilecek olmasını da avantaj olarak gördüklerini kaydeden Cıngı, ziyaretçilerin kayak yapmanın keyfini de yaşayacağını ve sonraki yıllarda tatil için gelebileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA