CHP Uşak İl Başkanı Karaoba'dan Eşme Belediyesi'ne Eleştiri

CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, Eşme Belediyesi’nden çıkarılan ve kuruma dava açan personele bulundukları konutun imara aykırı olduğuna dair tutanaklar yollandığını iddia etti.

CHP Uşak İl Başkanı Karaoba'dan Eşme Belediyesi'ne Eleştiri
Eşme CHP İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin’in kurumu vatandaşa gözdağı için kullandığını öne sürdü. Kısa bir süre önce CHP Uşak İl Başkanı seçilen Ali Karaoba, ilçe ziyaretlerine başladı ve ilk görüşmeyi Eşme İlçe Teşkilatı mensuplarıyla gerçekleştirdi. Burada partililerin sorunlarını dinleyen Ali Karaoba, ilçedeki genel durum hakkında bilgi aldı. Partililer, Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin’in işten çıkarma ve evlere gönderdiği imar tutanakları hakkında görüşlerini belirtti.

Kısa bir süre önce Eşme Belediyesi’nden çok sayıda çalışanın çıkarıldığını belirten Ali Karaoba, içten çıkarılıp, belediyeye dava açan personele gözdağı vermek için imar tutanakları hazırlandığını kaydetti.

Eşme Belediye Meclisi’nde görev alan bazı isimlerin oturdukları konutların da imara aykırı olduğunu söyleyen Ali Karaoba, “30 Mart’ta belediyeyi AKP’li Hacı Mustafa Çetin kazandı ve ilk geldiğinde CHP’li olduğu gerekçesiyle çok sayıda çalışanın iş akdine son verdi. O dönemde siyasi olarak bunu makul karşıladık fakat, geçtiğimiz günlerde hiç siyasetle alakası olmayan çalışanların işine son verilmiştir. Hatta ve hatta 10 yıldan uzun bir süredir belediyeye hizmet edenler dahi gerekçe göstermeksiniz kapının önüne konmuştur. Bu hukuksuzluğa dava açanlara evlerinin imara aykırı olduğu gerekçesiyle tutanaklar yollanmıştır. Hiçbir belediye başkanı halktan aldığı oyla geldiği makamı, vatandaşa gözdağı ve tehdit için kullanamaz” dedi.

YAZILI HUKUKTAN DAHA ÖNEMLİSİ, VİCDANİ HUKUK

“Belediye başkanı eğer imarla ilgili tutanak hazırlatacaksa, işe önce kendi meclis üyelerinin konutlarına başlasın” diyen Ali Karaoba, şöyle konuştu: “Yazılı hukukun dışında, bir de vicdani hukuk vardır. Vicdani hukuk, tüm kural ve kaidelerin üstündedir. Toplumun yönetimi vicdansızların eline geçmişse, mazlumların sürekli ezildiği ve zalimlerin ise her geçen gün palazlandığını görürüz. Uşak CHP İl Teşkilatı olarak, vicdansızlarla mücadelemiz her durum ve şartta devam edecektir”
Kaynak: İHA