Afyonkarahisar İle Bingöl Ticaret Ve Sanayi Odası Arasında Protokol Töreni (1)

AFYONKARAHİSAR - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye üzerinde gerçekten çok oyun oynanıyor. Ama bu kardeşlik devam ettikçe, onların oyunları daima boşa gidecektir. Bunu da buradan vurgulamak istiyorum. Kardeşliğimiz ilelebet devam edecektir" dedi.

Eroğlu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası arasında, TSO Meclis Salonunda düzenlenen kardeşlik protokolü imza töreninde, iki oda arasındaki işbirliğinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Bingöl'ü yakından tanıdığını belirten Eroğlu, "Bingöl gerçekten çok güzel bir şehir. Afyonkarahisar ile böyle bir gönül köprüsü, basit bir ticaret ve sanayi odası işbirliği değil, doğu ile batı asarında, iki şehir arasında gönül köprüsü kurulması meselesidir. İnşallah hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Gündemdeki gelişmelere de değinen Eroğlu, şunları ifade etti:

"Türkiye üzerinde gerçekten çok oyun oynanıyor. Ama bu kardeşlik devam ettikçe, onların oyunları daima boşa gidecektir. Bunu da buradan vurgulamak istiyorum. Kardeşliğimiz ilelebet devam edecektir. Bu topraklarda biz kardeşiz, kıblemiz aynı, istikamet aynı, yüreklerimiz aynı çarpıyor. Gelibolu’da şehitlikleri ihya ederken, orada Osmanlı coğrafyasının her tarafından insanların bu vatan için, ezanlar susmasın diye o topraklara düştüklerini gördük. Bingöl’den de var, Afyonkarahisar’dan da var. Halep’ten, Bosna Hersek’ten, Diyarbakır’dan da var. Yani bütün Osmanlı coğrafyasından. Bu topraklara düşman ayağı basmasın diye hakikaten büyük mücadele verilmiş. Burası cumhuriyetin kurulduğu topraklar. İstiklal Harbi'nde Türkiye’nin her tarafından, istiklalimizi kazanmak için toprağa düşen şehitlerimiz var. Allah onlardan razı olsun. Bu basit bir ticari işbirliği değil, aynı zamanda kardeşlik protokolüdür. Gönüller arasında kurulan kuvvetli bir bağdır. Bunun böyle bilinmesini özellikle istiyorum."

- "İki şehrimiz de marka"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da "Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap var" diyerek, birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekti.

İki şehrin bir araya gelmesinin çok anlamlı olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Hem karakter olarak, hem de özellikleri bakımından birbirlerini tamamlayan iki şehrimiz. İki şehrin insanları da vakarı ve vatan sevgisi ile meşhur. İki şehrimiz de marka. Birisi batıda, diğeri doğuda.  Afyon daha erken sanayileşmiş. İşte bu yüzden bu protokolü imzalıyoruz. Amacımız iki şehrimizin sanayicisi ve tüccarının daha iyi ilişkiler kurmasını sağlamak" değerlendirmesinde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, son dönemde yaşanan terör olaylarının Türkiye üzerinde oynanan kirli bir oyunun parçası olduğunu dile getirerek, şöyle dedi:

Birileri terörü kullanarak birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi zedelemek istiyor. Kimse boşuna heveslenmesin, biz bu oyuna gelmeyiz. Bu ülkenin mayası onların tahmin edemeyeceğinden daha güçlü. Afyon da bunun en yakın şahidi. Türkiye’nin her karış toprağından vatan evladı burada çarpıştı. Şehit düştü. Burada Bingöllü de var, Kayserili de, Trabzolu da var. Hepsi kucak kucağa beraber yatıyorlar. Tıpkı Çanakkale’de yurdun dört bir yanından gelen 250 bin şehidin kardeşçe yattığı gibi. Buradan açıkça ifade etmek istiyorum. Kimse bizi denemeye kalkmasın. Denerlerse faturayı sonunda kendileri öder."

Ticaret için huzurun vazgeçilmez unsur olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, huzur olmadan ticaret, ticaret olmadan da zenginlik olamayacağını söyleyerek, "Zengin olmak istiyorsak, ticaretin önünü açacağız. Ticaretin tek talebi huzurdur" sözlerine yer verdi.

(Sürecek)

Kaynak: AA