Yargıtay'ın Acı Günü

Uzun süredir kanser tedavisi gören Yargıtay 18. Ceza Dairesi Üyesi Gürler Dursun, 53 yaşında vefat etti.

Dursun için Yargıtay Başkanlığı protokol kapısı önünde tören düzenlendi. Törene, Dursun'un ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adalet Bakanı Bekir BozdağYargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca ve mesai arkadaşları katıldı.

Gürler Dursun'un Türk bayrağına sarılı tabutu, protokol kapısı önüne getirildi. Dursun için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Yargıtay Üyesi Ahmet Kiriş, Dursun'un yazdığı "Yalnız gönderdin, yalnız dönerim" adlı şiirini okurken, merhumun kızları ve yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Törende konuşan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Gürler Dursun'un, hastalıkla uzun süren mücadelesini kaybettiğini belirterek, "Bugün ebedi aleme uğurluyoruz. İnsan sevgisi, pozitif yaklaşımı ve gülen yüzüyle hep aramızda olacaktır. Başarılı bir hukukçu ve çok iyi bir insandı. Onu genç yaşta kaybetmek kolay değil ama yapacak bir şey yok. Emir büyük yerden geliyor. Bize de ona uymak düşer. Hukuk camiamıza katkıları unutulmayacaktır" dedi.

Dursun'un cenazesi, törenin ardından İzmir'e götürüldü.

Gürler Dursun'un cenazesi, yarın İzmir'in Hatay semtindeki İlahiyat Camisi'nde cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

Kaynak: AA